Categories
Pelan Internet Onexox

XOX UNLIMITED DATA

Home » Pelan Internet Onexox » XOX UNLIMITED DATA

Xox Unlimited Data by admin Onexox

Dalam artikel kali ini, admin ingin membahaskan apa yang anda dapat sekiranya anda daftar sebagai pengguna simkad Onexox Prepaid atau Xox Black. Artikel lebih tertumpu kepada terma unlimited data seperti yang diinginkan oleh setiap pengguna Telco dan adakah Xox tawarkan plan unlimited data.

Xox amat mementingkan kualiti data atau kelajuan internet yang diberikan kepada setiap pengguna. Xox tidak seperti lain-lain telco yang sering mengiklankan plan unlimited data sekiranya user subscribe dengan mereka tetapi sebaliknya mereka membuat catuan kelajuan internet yang diberikan kepada setiap pengguna.

Pengguna dapat seperti yang dijanjikan iaitu data unlimited tetapi apabila penggunaan data mencapai angka tertentu, kelajuan data semakin perlahan. Ini bermaksud, sebenarnya simkad yang anda guna sekarang ada sekatan kelajuan ketika anda menggunakan internet. Ada juga beberapa kes user kehilangan kredit disebabkan kuota data telah habis kerana adanya terma Pay Per Use yang tidak disedari oleh pengguna.

Plan Internet Onexox Adakah Bersifat Unlimited atau Sebaliknya?

Onexox atau Xox adalah telco yang telus dan simkad Onexox tampil sebagai produk patuh syariah, tidak membebankan pengguna, harga yang sangat berpatutan, panggilan jimat dan mempunyai internet berkelajuan tinggi tanpa sekatan kelajuan.

Xox tidak berikan plan data yang bersifat unlimited, dan pihak kami akan cuba jelaskan apa yang pengguna dapat sebaik sahaja mereka melanggan plan data Onexox. Plan data ONEXOX menyokong hampir semua jenis alat peranti dan telefon pintar. Anda cuma pastikan anda membuat tetapan yang betul dan anda akan dapat plan data berkelajuan tinggi (tanpa kawalan kelajuan) dengan kelajuan 4G LTE. Rujuk gambar di bawah tentang kelajuan data Onexox.

XOX UNLIMITED DATA

Dengan ini, semua pengguna simkad ONEXOX bebas melayari internet tanpa gangguan kelajuan. Di ONEXOX juga, tiada internet data ‘Pay Per Use’. Sekiranya kuota data telah tamat, maka tiada akses internet pay per use tanpa sengaja seperti telco lain yang akan berlakunya kehilangan kredit anda secara senyap! Jadi, jika kuota telah habis, anda boleh melanggan semula pakej yang sama atau pakej lain, dan tempoh aktif akan diperbaharui dengan tempoh yang baru. Anda dapat apa yang anda bayar pada kelajuan maksimum tanpa had!

Kami akan terangkan lebih detail berkenaan plan data Onexox Black. Sehingga kini tiada lagi telco kat Malaysia yang berkonsepkan macam Onexox Black. The one and only. Black macam postpaid, tapi bayaran bil boleh guna topup prepaid. Black juga macam prepaid, tapi ada komitmen dan plan bulanan yang sangat praktikal. Inilah kelebihan Onexox Black, semua orang patut tahu.

Plan Onexox Black sangat praktikal dan sesuai untuk golongan yang penggunaan data, panggilan dan SMS yang moderate dan hardcore. Ini kerana plan Onexox Black cover dari yang B10, B39 dan B39Plus20 untuk mereka yang paling jarang guna data, diikuti B89, B149, B59DB dan B89DB untuk mereka yang aktif menggunakan data dan minit panggilan. Simkad Xox Black boleh dijadikan hotspot dan tiada limit bilangan pengguna untuk kongsikan data hotspot tersebut. Anda boleh hotspot data Xox dengan seberapa banyak rakan-rakan anda dengan kelajuan yang tidak disekat.

Anda boleh baca dengan selengkapnya plan Onexox Black di sini.xox unlimited data

Anda juga boleh baca 2 plan buffet Xox Black yang menjadi viral di Malaysia. Plan buffet ini menjadi kegilaan pengguna-pengguna Black Onexox dan anda boleh dapatkan info Plan Buffet Xox di sini.xox unlimited data

Like Kami di FB