Categories
ONEXOX BLACK What is Onexox black

PAKEJ ONEXOX BLACK

Pengenalan Plan ONEXOX BLACK

ONEXOX BLACK adalah plan terbaru yang diperkenalkan oleh ONEXOX telah mendapat sambutan luar biasa dari rakyat Malaysia. Plan ONEXOX BLACK yang lebih dikenali dengan jolokkan “Better Than Postpaid” menawarkan pelbagai pakej menarik menjadi pilihan terbaik untuk dilanggan oleh setiap pelanggan setia One Xox. ONEXOX BLACK bukanlah POSTPAID mahupun PREPAID! ONEXOX BLACK bukan sebuah pelan mudah alih yang biasa terdapat, malah membentuk dimensi yang baharu sebagai pelan mudah alih dalam industri telekomunikasi di Malaysia. xox postpaid plan

Antara kelebihan ONEXOX Black adalah baki data, minit berbual dan SMS yang tidak tidak habis digunakan boleh dibawa bulan ke hadapan(carry forward). Selain itu baki data, minit berbual dan sms juga boleh dikongsi kepada pengguna prepaid!! pakej xox postpaid

Alangkah baiknya jika kesemua data, minit dan SMS yang masih belum digunakan tidak terhapus? Jangan lihat ke mana-mana lagi kerana dengan ONEXOX BLACK, semua yang di dalam akaun BLACK akan dibawa ke hadapan selamanya! Pakej Onexox Black semestinya TIADA PEMBAZIRAN! one xox postpaid plan

Anda juga boleh terus bebas melayari internet daripada mana-mana plan ONEXOX BLACK yang dipilih TANPA perlu membuat langkah tambahan seperti mengaktifkan data daripada akaun Season Pass.

 

KELEBIHAN PAKEJ ONEXOX BLACK

  1. Data, minit, SMS yang tak habis guna, boleh bawa ke bulan seterusnya. (carry forward).
  2. Kadar panggilan PALING JIMAT (blok 30 saat).
  3. Sekiranya data & minit habis digunakan, anda boleh tambah add on melalui promosi Happy Hours.
  4. Data, minit & SMS boleh share kepada semua pengguna Onexox (prepaid @ BLACK).
  5. Bayaran bulanan yang mudah – hanya topup macam biasa di mana sahaja sama ada beli secara online atau offline.

onexox-black-plan-promo

 

Anda boleh pilih sama ada untuk gunakan nombor baru, kekalkan nombor lama anda atau upgrade nombor prepaid Onexox sedia ada ke pakej BLACK. Dapatkan simkad Onexox Black sekarang. Klik button di bawah untuk tempahan.

 

PAKEJ ONEXOX BLACK

Pakej Black Onexox B10

PAKEJ B10 BLACK ONE-XOX

order-black-onexox[+] Pendaftaran RM10
[+] Data 1gb Hi-Speed Internet
[+] 20 minit masa berbual ke semua rangkaian
[+] Komitmen bulanan RM10 sahaja

 

Pakej Black Onexox B39

PAKEJ B39 BLACK ONE-XOX

beli-eSIM-onexox-black[+] Pendaftaran RM39
[+] Data 8gb Hi-Speed Internet
[+] 200 minit masa berbual ke semua rangkaian
[+] 50 SMS ke semua rangkaian
[+] Komitmen bulanan RM39 sahaja 

 

Pakej Black Onexox B39 PLUS20

PAKEJ B39 PLUS 20 BLACK ONEXOX

beli-eSIM-onexox-black[+] Pendaftaran RM59
[+] Data 15GB Hi-Speed Internet
[+] Panggilan TANPA HAD ke semua rangkaian
[+] 100 SMS ke semua rangkaian
[+] Komitmen bulanan RM59 sahaja

 

Pakej Black Onexox B39 PLUS50

PAKEJ B39PLUS50 BLACK TKKR ONE XOX

beli-eSIM-onexox-black[+] Pendaftaran RM89
[+] 25 GB Hi-Speed Internet
[+] Panggilan TANPA HAD ke semua rangkaian
[+] 200 SMS ke semua rangkaian
[+] Komitmen bulanan RM89 sahaja

 

Pakej Onexox Black B59DB

onexox-black-B59DB

[+] Pendaftaran RM59
[+] 44 GB Hi-Speed Internet
[+] Panggilan TANPA HAD ke semua rangkaian
[+] 100 SMS ke semua rangkaian
[+] Komitmen bulanan RM59 sahaja

beli-simkad-onexox-black

Pakej Onexox Black B89DB

onexox-black-B89DB[+] Pendaftaran RM89
[+] 100 GB Hi-Speed Internet
[+] Panggilan TANPA HAD ke semua rangkaian
[+] 200 SMS ke semua rangkaian
[+] Komitmen bulanan RM89 sahaja

PAKEJ-ONEXOX-BLACK

 

pakej promosi pengedar onexox PERINGATAN : Pastikan anda masukkan emel yang aktif semasa pendaftaran simkad

 

SOAL JAWAB ONEXOX BLACK

SOALAN 1 : APA ITU ONEXOX BLACK ?

ONEXOX BLACK bukanlah POSTPAID mahupun PREPAID! Bukan sebuah pelan mudah alih yang biasa terdapat, malah membentuk sebuah kategori yang baharu sebagai pelan mudah alih didalam industri telekomunikasi. Alangkah baiknya jika kesemua data, minit dan SMS yang masih belum digunakan tidak terhapus? Jangan lihat mana-mana lagi kerana dengan ONEXOX BLACK, semua yang di dalam kaunter BLACK akan dibawa kehadapan selamanya!

TIADAPEMBAZIRAN! Juga bermaksud anda boleh terus bebas melayari internet daripada mana-mana pelan ONEXOX BLACK yang dipilih TANPA perlu membuat langkah tambahan seperti untuk mengaktifkan data daripada akaun Season Pass. onexox black review

SOALAN 2 : Apakah perbezaan di antara ONEXOX BLACK dengan pelan mudah alih konvensional yang lain?

TIADA PEMBAZIRAN – Kesemua data, minit dan SMS yang belum digunakan tidak akanterhapus dan akan dibawa kehadapan SELAMANYA selagi akaun pelanggan masih AKTIF. TIADA KONTRAK – Jangan risau merasa terikat! Nikmati pelan ONEXOX BLACK yang tiadakontrak. 24/7 INTERNET BERKELAJUAN TINGGI – Tiada sekatan kelajuan dengan ONEXOX BLACK! Nikmati internet berkelajuan tinggi bila-bila masa 24/7 di mana jua anda berada.

 

SOALAN 3 : Apakah cara bagi pelanggan BAHARU dan pelanggan SEDIA ADA untuk melanggan ONEXOX BLACK?

PELANGGAN BAHARU: onexox plan postpaid

  1. Dapatkan daripada pengedar sah ONEXOX BLACK berhampiran anda atau
  2. Dapatkan secara online melalui www.xoxprepaidplan.com/xoxblack atau
  3. Dapatkan daripada pusat-pusat perkhidmatan ONEXOX atau
  4. Hubungi 1300 888 010

 

PELANGGAN SEDIA ADA (tukar pelan):

  1. Dapatkan daripada pengedar sah ONEXOX BLACK berhampiran anda atau
  2. Dengan melayari Self Care atau
  3. Hubungi 1300 888 010

SOALAN 4 :  Saya merupakan pelanggan prepaid ONEXOX. Apa terjadi kepada item-item didalam akaun Season Pass saya sekiranya saya bertukar ke pelan ONEXOX BLACK?

Item yang akan dibawa ke akaun ONEXOX BLACK xox postpaid

  1. Data yang berada di dalam kaunter SEASON PASS
  2. Minit yang berada di dalam kaunter SEASON PASS
  3. SMS yang berada di dalam kaunter SEASON PASS
  4. ‘Loyalty Point’
  5. Kredit yang belum digunakan

Item yang tidak akan dibawa ke akaun ONEXOX BLACK

  1. Tempoh sah onexox postpaid plan
  2. SMS Percuma
  3. Data yang telah diaktifkan

 

SOALAN 5 :  Adakah terdapat lain-lain plan atau pakej Black yang lebih jimat dan berbaloi selain dari pakej-pakej di atas ?

YA ADA. Anda boleh KLIK DI SINI untuk dapatkan pakej BLACK ONEXOX yang lebih jimat dan berbaloi. Pakej ini sangat TERHAD.

 

SOALAN 6 : Bagaimana nak bayar bil XOX Black? (How do I pay my XOX black bill?)

Anda boleh lihat panduan di https://www.xoxprepaidplan.com/topup/

SOALAN 7 :  Saya pengguna tegar data. Adakah terdapat pelan data tanpa pecahan? Saya nak kawal sendiri penggunaan data dan tak nak tunggu hujung minggu baru nak dapat data highspeed.

Ya ada. Anda boleh langgan plan B59DB atau B89DB. Dapatkan info lanjut di https://www.xoxprepaidplan.com/data-solid-tanpa-pecahan/

Like kami di FB untuk dapatkan info promosi Happy Hours dan update produk terbaru dari Onexox

Categories
Data Buffet ONEXOX BLACK Panggilan Tanpa Had Xox Wifi Plan

DATA BUFFET ONEXOX JIMAT

PENGENALAN DATA BUFFET ONEXOX BLACK

Data Buffet Onexox Black Jimat? Betul ker?

Jom kami buktikan kepada anda semua. ONEXOX telah melancarkan pakej BLACK terbaharu iaitu Plan Data Buffet B59DB dan B89DB. Kedua-dua plan mempunyai data berkelajuan tinggi (HIGH SPEED) dan sangat menjimatkan! Sekiranya anda menghadapi masalah seperti di bawah:

Adakah Anda Hadapi Masalah Seperti Berikut?

  1. Bayaran bulanan mahal dan tidak sepadan dengan kuota data.
  2. Data Unlimited TETAPI kelajuan data hanya beberapa hari kemudian slow macam siput.
  3. Ada pecahan data untuk youtube, whats app, facebook, instagram dan sebagainya.
  4. Ada pecahan data hujung minggu dan tengah malam.
  5. Terikat dengan kontrak seperti 6 bulan, 1 tahun, 2 tahun dan lain-lain.

Solusi…

Sebagai penyelesaian masalah anda, Plan Data Buffet B59DB dan B89DB ONEXOX BLACK inilah plan yang paling tepat sebagai pilihan anda. Plan ini tampil dengan panggilan tanpa had kesemua telco dan plan data yang berfungsi seakan-akan unlimited data. Data ini adalah highspeed dan tiada pecahan untuk youtube, whats app, facebook, instagram dan sebagainya. Wooow!! Anda boleh henjut penggunaan data ini sesuka hati anda.

Apa Review Pengguna Mengenai Plan Buffet Data Onexox…

Betul Ker Data Onexox Jimat? Jom kami tunjukkan sebahagian testimoni atau review pelanggan mengenai plan data buffet Onexox.

maksud data buffet b89db onexox

“Saya guna B89DB. Line memang laju, stabil. 20GB + (Free 20GB x 4) sangat berbaloi. Dulu pre-paid, top-up sbln RM100 – 150”.

data buffet onexox

“Saya guna hotspot tengok neflix smart TV terbaik.. puas hati.. sebelum ni janji data unlimited tapi bila dah ujung2 due payment slow macam kura2 itu telco??? Tapi bila dah pakai XOX ni saya bagi 5 star…”

Plan data murah buffet onexox

“Betul. Saya sokong. Sekarang saya rasa smartphone saya dah jadi wifi bergerak. Isteri habis data atau kena tempat line slow (isteri guna telco lain) on hotspot. Anak nak guna laptop on hotspot. Dan speed berdesup. Tak lalek dah dengan wifi Starbucks atau hotel. 3 Tiang kena tinggal. 100GB High speed internet tanpa syarat. Kau nak stream weekdays ka, weekend ka, tengahari ka, tengah malam ka, stream media sosial ka anti-social ka, download game ka, gunalah sampai lebam. Sekian.”

Apakah Data Buffet?

Analogi Makan Buffet di Hotel vs Plan Data Buffet Onexox Black

Maksud data buffet onexox

“Plan baru Data Buffet ONEXOX Black dah macam makan buffet kat hotel. Anda bayar sekali sahaja dan anda boleh tambah berkali-kali. Kalau anda makan macam tak cukup, anda masih boleh tambah lagi kan? Sampailah anda rasa cannot go (terlalu kenyang). Analogi ini samalah juga dengan buffet data ONEXOX. Sebelum data anda kosong, sistem akan tambah lagi data, kemudian anda guna lagi dan sebelum data kosong, sistem akan tambah lagi data. Contoh tambahan data adalah seperti rajah di bawah.”

cara-tambahan-data-buffet-one-xox

Kesemua data tambahan ini adalah high speed dan bukan basic data. Paling menarik anda tak perlu buat bayaran tambahan. Bukan setakat data sahaja besar. Panggilan ke semua rangkaian adalah UNLIMITED!

Pakej Black Data Buffet B59DB @ 44GB

Plan-Black-Data-Buffet-B59DB-44GB
  1. Unlimited call ke semua rangkaian
  2. Data buffet maksimum sehingga 44 GB
  3. 100 SMS percuma kesemua Telco setiap bulan
  4. Liputan terbesar di Malaysia – Coverage Celcom
  5. TIADA pecahan data hujung minggu & tengah malam
  6. TIADA ada pecahan data yang menghadkan penggunaan anda
  7. TIADA kontrak. Anda boleh port out bila-bila masa.
  8. Internet berkelajuan tinggi 4G (Bergantung kepada liputan kawasan anda)
  9. Bayaran bulanan RM59 + 6% SST

Pakej Black Data Buffet B89DB @ 100GB

black-data-buffet-b89db-100gb
  1. Unlimited call ke semua rangkaian
  2. Data buffet maksimum sehingga 100 GB
  3. 200 SMS percuma kesemua Telco setiap bulan
  4. Liputan terbesar di Malaysia – Coverage Celcom
  5. TIADA pecahan data hujung minggu & tengah malam
  6. TIADA ada pecahan data yang menghadkan penggunaan anda
  7. TIADA kontrak. Anda boleh port out bila-bila masa.
  8. Internet berkelajuan tinggi 4G (Bergantung kepada liputan kawasan anda)
  9. Bayaran bulanan RM89 + 6% SST

Bagaimana nak daftar Plan Data Buffet?

Plan data buffet B59DB dan B89DB kini boleh didapati di Onexox Affiliate Online Store. Anda boleh beli simkad secara online dan tiada sebarang caj penghantaran yang dikenakan. Mudah sahaja!! Untuk pendaftaran simkad, anda boleh klik button di bawah.

Plan ini adalah TERHAD. Anda boleh klik button whats app di bawah untuk dapatkan info lanjut. InsyaAllah pihak kami akan bantu anda dan beri panduan langkah demi langkah bagaimana nak daftar plan terbaik ini. Jika anda tak daftar segera anda memang rugi sebab data buffet Onexox sangat jimat!

Soal Jawab Plan Buffet ONEXOX BLACK

Nota

Jika ada sebarang pertanyaan, anda boleh hubungi kami bila-bila masa

Like kami di FB untuk dapatkan info dan update promo terbaru dari Onexox.

Categories
ONEXOX BLACK Panduan Pengguna Onexox

RINGKASAN PENGGUNA 3 TELCO TERBESAR MALAYSIA DAN ONEXOX BLACK

Berdasarkan dari penyata suku pertama 2019 untuk 3 telco terbesar Malaysia, kami membuat analisa ringkas kegunaan pengguna dengan pelan ONEXOX BLACK (diletakkan dalam kategori pascabayar).

Telco 1: Celcom
Jumlah pengguna pascabayar (Postpaid) = 2.98 juta
Purata penggunaan data setiap pengguna = 14.8GB/bulan
Purata hasil setiap pengguna (ARPU) = RM84/bulan
Rujukan : https://www.malaysianwireless.com/2019/05/celcom-axiata-1q19/

Telco 2: Digi
Jumlah pengguna pascabayar (Postpaid) = 2.86 juta
Purata penggunaan data setiap pengguna = 10.2GB/bulan
Purata hasil setiap pengguna (ARPU) = RM71/bulan
Rujukan:https://www.thestar.com.my/business/business-news/2019/04/22/digi-q1-earnings-drop-11pt5pct-to-rm341pt5mil-4pt3-sen-dividend-declared/

Telco 3: Maxis
Jumlah pengguna pascabayar (Postpaid) = 3.26 juta
Purata penggunaan data setiap pengguna = 12.2GB/bulan
Purata hasil setiap pengguna (ARPU) = RM88/bulan
Rujukan:https://www.thestar.com.my/business/business-news/2019/04/26/maxis-q1-net-profit-up-53pt7pct-at-rm409m-from-preceding-quarter

 

ANALISA

  1. Data merupakan segmen / produk telco yang memberi hasil yang lumayan dengan margin yang besar. Ianya juga nadi untuk pengguna mencapai akses kepada komunikasi, media sosial, bisnes, urusan perbankan dan kerja harian.
  2. Dengan purata kegunaan data antara 10GB ke 15GB sebulan, kos 1GB jatuh kepada RM5.67 (Celcom), RM6.96 (Digi) dan RM7.21 (Maxis)
  3. Terdapat 2 pelan ONEXOX BLACK yg berikan kuota hampir sama jumlah dengan purata kadar asas penggunaan data oleh pengguna iaitu
  • B39 PLUS20: 12GB (RM59/bulan)
  • B39 PLUS50: 20GB (RM89/bulan)

Dengan kiraan sama di atas, kos 1 GB jatuh kepada RM4.92 untuk B39 PLUS20 dan RM4.45 untuk B39 PLUS50. Penjimatan pertama, kos data lebih murah di ONEXOX

Konsep burnproof di ONEXOX, semua baki DATA yang ada akan di bawa ke bulan hadapan. Bayaran topup plan boleh secara beransur-ansur dalam tempoh 30 dari tarikh plan renew day. Tiada pembaziran walau setiap bulan membayar. Apa yang dibayar boleh disimpan dan diguna sampai habis di ONEXOX.

#NoGimik #share #BurnProof

Rujukan : https://www.facebook.com/groups/FAQonexox/permalink/2126286140815475/

 

 

JADI, MENGAPA BAYAR LEBIH?? BERTUKARLAH KE ONEXOX BLACK HARI INI JUGA!! KELEBIHAN ONEXOX BLACK

  1. Data, minit, SMS yang tak habis guna, boleh bawa ke bulan seterusnya. (carry forward).
  2. Kadar panggilan PALING JIMAT (blok 30 saat).
  3. Sekiranya data & minit habis digunakan, anda boleh tambah add on melalui promosi Happy Hours.
  4. Data, minit & SMS boleh share kepada semua pengguna Onexox (prepaid @ BLACK).
  5. Bayaran bulanan yang mudah – hanya topup macam biasa di mana sahaja sama ada beli secara online atau offline.

 

 

onexox-black-plan-promo

 

Anda boleh pilih sama ada untuk gunakan nombor baru, kekalkan nombor lama anda atau upgrade nombor prepaid Onexox sedia ada ke pakej BLACK. Dapatkan simkad Onexox Black sekarang. Klik button di bawah untuk tempahan.

 

daftar-onexox-blackNOTA :

Klik DI SINI untuk bantuan pembelian secara online.ONEXOX-BLACK