Categories
Free 1Gb

PERCUMA 1 GB DATA ONEXOX

Home » Free 1Gb » PERCUMA 1 GB DATA ONEXOX

Notis Penamatan Daily 1GB ONEXOX

PERCUMA 1 GB DATA ONEXOX ~ Bermula 1 Ogos 2020, Data 1GB Harian Percuma akan dihentikan sehingga pemberitahuan lanjut. Kini semua pengguna setia ONEXOX boleh dapatkan promo baharu yang lebih menarik. Tahukah anda dengan memuatturun applikasi XOX Black, anda boleh redeem percuma 512MB data berkelajuan tinggi. Dapatkan info lanjut. KLIK DI SINI

  

PENGENALAN PERCUMA 1 GB DATA ONEXOX

Sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), umum sedia maklum bahawa Kerajaan Malaysia telah mengumumkan bantuan data harian secara percuma kepada rakyat Malaysia. Oleh itu bermula 1 April 2020 sehingga 14 April 2020, semua pengguna data ONEXOX akan menerima secara PERCUMA 1 GB ONEXOX setiap hari. 1 GB data ini akan diberikan menggunakan konsep “tebus/redeem” melalui USSD *150#.

 

Terma & syarat adalah seperti di bawah :

  • 1GB untuk kegunaan 8AM hingga 6PM.
  • Layak diterima oleh pengguna ONEXOX Prepaid, BLACK & Nusantara Mobile.
  • Status talian mestilah AKTIF.
  • Mempunyai PELAN DATA yang SEDANG AKTIF.
  • Penebusan SEKALI sahaja dalam tempoh 1GB Data Harian Percuma.
  • 1GB percuma akan dikreditkan secara automatik pada hari-hari seterusnya.
  • Selepas penebusan, data 1GB percuma akan digunapakai sehingga habis, kemudian barulah data sedia ada digunakan.
  • 1Gb percuma yang tidak habis digunakan akan lupus selepas 6PM.

 

Contoh Situasi :

Pengguna BLACK ONEXOX

En Zamri pengguna B39. Kitaran bil pada 1hb setiap bulan. Pada 8AM 1 April 2020, En Zamri telah menebus 1GB melalui Black Apps dan menggunakan 20% daripada 1GB tersebut sehingga 1PM. Pada 1PM, akaun B39 En Zamri di Barred kerana tiada pembayaran selama 2 bulan berturut. Disebabkan itu, En Zamri secara automatik tidak boleh menggunakan baki 80% 1GB tersebut. Namun pada jam 2PM, En Zamri membuat pembayaran penuh lalu akaun B39 tersebut diaktifkan semula. Oleh yang demikian, pada jam 2PM, En Zamri boleh kembali menggunakan baki 80% daripada 1GB tadi sehingga jam 6PM.

 

Pengguna PREPAID/NUSANTARA Mobile

Cik Misha melanggan data harian DAILY FAT 1GB bernilai RM3 yang akan tamat pada jam 10AM 1 April 2020. Pada 8AM 1 April 2020, Cik Misha telah menebus 1GB melalui USSD *150# dan menggunakan 5% daripada 1GB tersebut sehingga 10AM. Pada jam 10AM, Daily FAT beliau telah tamat tempoh dan secara automatik, pengguna 1GB percumanya juga akan terhenti. Bagaimanapun, Cik Misha telah melanggan semula Daily FAT yang baharu dan terus boleh menggunakan baki 95% daripada 1GB percuma yang ditebusnya pagi tadi sehingga 6PM.

 

Cara Tebus Percuma Data 1 GB :

Melalui menu USSD : Dail *150# dan Pilih 11 (Daily Free 1GB)

Anda boleh rujuk info grafik di bawah bagaimana nak tebus percuma 1 GB data ONEXOX setiap hari sepanjang PKP melalui infografik di bawah.

 

xox-free-internet-pkp

 

xox-free-1gb-mco

 

Sebarang pertanyaan lanjut :

Pengguna yang mempunyai sebarang pertanyaan atau soalan berkenaan dengan pemberian percuma data 1 GB ONEXOX sepanjang tempoh PKP ini, anda boleh hubungi customer service di talian 12273. Terima kasih.

 

xox-free-1gb-PKP

 

xox-free-1gb Nak data XOX PERCUMA?

Anda inginkan plan data percuma yang lebih menarik dari ONEXOX? Kami ada tawaran istimewa! Dengan hanya sekali bayaran setiap bulan, anda akan mendapat tambahan data sebanyak 4 kali dalam sebulan dan anda boleh hotspot dengan sesiapa sahaja. Teruskan membaca info di bawah untuk dapatkan maklumat lanjut. PERCUMA kos penghantaran. Simkad akan terus dipos ke rumah anda dan anda hanya perlu tunggu di rumah sahaja. Anda juga boleh upgrade plan ONEXOX anda yang sedia ada! Please stay at home.

Pakej B59DB

PERCUMA 1 GB DATA ONEXOX

Plan buffet B59DB menawarkan panggilan tanpa had kesemua rangkaian, tambahan data percuma 8GB sebanyak 4 kali sebulan dan jumlah keseluruhan data adalah 44GB!

Pakej B89DB

PERCUMA 1 GB DATA ONEXOX

Plan buffet B89DB menawarkan panggilan tanpa had kesemua rangkaian, tambahan data percuma 20 GB sebanyak 4 kali sebulan dan jumlah keseluruhan data adalah 100 GB!

Nota

Tawaran plan data ini sangat terhad. Anda boleh klik button whats app di bawah untuk pertanyaan lanjut. Jika anda abaikan maklumat ini, anda akan rugi kerana plan data buffet ini sangat terhaddan anda boleh hotspot kesemua data sepuas hati anda!

   

like-kami-di-fb