Categories
Blog

Latarbelakang dan Sejarah XOX

Home » Blog » Latarbelakang dan Sejarah XOX

Assalamualaikum wbr dan Salam Hormat kepada semua pengunjung. Dalam artikel kali ini kami akan kongsikan latarbelakang dan sejarah penubuhan syarikat XOX dan ONEXOX. Semoga info ini dapat membantu semua pengguna lebih mengenali XOX dan ONEXOX.

Matlamat Penubuhan Syarikat

Antara misi dan matlamat XOX ditubuhkan adalah untuk memperoleh 1 billion pelanggan di seluruh dunia dalam tempoh 10 tahun. Jadual di bawah menunjukkan info latarbelakang dan sejarah XOX.

TahunPenerangan
2005XOX ditubuhkan pada tahun 2005 untuk menjadi model perniagaan ‘Mobile Virtye Network Operator’ (MVNO).
2008XOX telah menandatangani perjanjian perkongsian bersama Celcom untuk menggunakan infrastruktur mudah alih Celcom untuk menjalankan perniagaan.

XOX dianugerahkan lesen individu ‘Network Service Provider (NSP) pada tahun 2008 yang membolehkan XOX melancarkan perkhidmatan MVNOnya.
2011Pada Julai 2011, XOX mencatat sejarah sebagai MVNO pertama yang tersenarai di Bursa Saham Kuala Lumpur (BSKL) sebagai XOX Bhd (0165)
2014ONEXOX Sdn Bhd menjadi anak syarikat kepada XOX Berhad dan ONEXOX mula memasarkan segmen prepaid pada masa ini.

Dengan tempoh sah kredit terpanjang di Malaysia, ONEXOX semakin mendapat perhatian dari setiap pengguna prepaid di Malaysia.
2019Tahun 2019, XOX telah mencapai 2.5 juta pelanggan berdaftar di seluruh Malaysia

Pengiktirafan Shari’ah

Pada 9 September 2016, syarikat ONEXOX telah menerima Sijil Patuh Shari’ah. Sijil ini diiktiraf oleh Ustaz Dr. Zaharuddin bin Abdul Rahman (UZAR) selaku Pengerusi Jawatankuasa Shari’ah ONEXOX. Sijil ini memastikan tiada unsur-unsur penindasan dan gharar (ketidakjelasan/misleading). Sijil ini menunjukkan ketelusan ONEXOX dalam menjalankan perniagaan. Semua pengedar ONEXOX harus berusaha dalam menjalankan perniagaan untuk mendapatkan keuntungan yang tulus. KLIK DI SINI untuk lihat PENILAIAN KEPATUHAN SHARIAH.

Sijil KPDNHEP

Syarikat XOX BHD dan ONEXOX SDN BHD juga diiktiraf oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna Malaysia. Sebagai kesimpulannya kepentingan pengguna adalah terjamin.

Latarbelakang dan Sejarah XOX

Dapatkan simkad ONEXOX Prepaid dan Black hari ini.

Latarbelakang dan sejarah xox

Banyak plan menarik dan anda akan dapat penjimatan maksimum menggunakan simkad ONEXOX

Nota

Jika ada sebarang pertanyaan, anda boleh hubungi kami bila-bila masa.

ONEXOX #XOXMalaysia #OutThereWeAreOne #ONEXOXBantu #Staysafe #Stayathome #OnexoxCares #KitaJagaKita #MenangBersama #JaringanPrihatin #LindungDiriLindungSemua

Like kami di FB untuk dapatkan info dan update promo terbaru dari Onexox.