Onexox Coverage

Onexox Coverage

Onexox sudah berada di pasaran negara kita sudah 5 tahun. Namun, masih ada pengguna yang masih tertanya-tanya, apakah coverage simkad yang digunakan oleh Telco Onexox? Okay jawapannya, Onexox merupakan MVNO (Mobile Virtual Network Operators) kepada Celcom. Telco Onexox menggunakan infrastruktur Celcom bagi menyediakan perkhidmatan telekomunikasi di Malaysia. Jadi kekuatan network Onexox di Malaysia atau Onexox coverage adalah bergantung kepada kekuatan signal atau isyarat Celcom di sesebuah tempat.

Seperti yang kita tahu, rangkaian Celcom Axiata merupakan pengendali rangkaian terluas di Malaysia yang menawarkan Rangkaian 4G Terbaik! Dengan liputan perkhidmatan mudah alih yang luas, pengguna simkad Onexox dapat menikmati pengalaman mudah alih yang lancar di seluruh negara.

Info Berita Harian Online pada 22 April 2020

Di Malaysia, Celcom mempunyai liputan 4G paling meluas dan ia kekal diterajui oleh Celcom apabila pengguna rangkaian itu mampu mencari hubungan 4G sebanyak 89.7 peratus pada setiap masa diikuti Maxis (86.6 peratus) dan Unifi 83.7 peratus. “Celcom juga menerajui pengalaman liputan 4G di Malaysia apabila mendapat markah 8.7 mata daripada 10 diikuti Maxis dan DiGi yang seri dengan 8 markah,” katanya.

Merujuk kepada laporan berita ini, anda tidak perlu risau tentang coverage atau network simkad Onexox. Anda boleh rujuk paparan Berita Harian Online di bawah.

Onexox Coverage

Check Signal Onexox Coverage

Untuk check kekuatan coverage Onexox di sesuatu tempat, anda boleh mengguna beberapa applikasi yang terdapat di Playstore dan Apple Store. Terdapat 2 aplikasi yang dipercayai dan boleh digunakan untuk memeriksa kekuatan network Onexox di tempat anda iaitu OpenSignal dan Nperf. Anda boleh muat turun kedua-dua applikasi tersebut dan semak signal Onexox di tempat anda sebelum anda menggunakan simkad Onexox.

Bagaimana Nak Tengok Speed Test Telco Onexox?

Anda boleh uji kelajuan internet Onexox menggunakan Applikasi Speed Test dari Ooka. Anda hanya perlu klik gambar di bawah. Nak lebih detail bagaimana nak uji kelajuan telco Onexox, anda boleh klik di sini.

Onexox Coverage

Kesimpulan

Sebagai kesimpulannya, kualiti rangkaian Onexox tidak perlu anda risaukan. Telco Onexox menggunakan prasarana telekomunikasi yang sama dengan Celcom. Di mana ada coverage Celcom di situ juga ada coverage Onexox. Di mana Wilayah Celcom, di situ juga Wilayah Onexox.

Daftar Onexox Black dan Anda Dapat Extra Data. Boleh Hotspot Sehingga 100GB!

Terdapat 2 plan Onexox Black yang paling hot di pasaran masa kini dan mendapat permintaan yang sangat tinggi dari pengguna. Pelan tersebut adalah Plan Onexox B59DB dan B89DB. Anda boleh kekalkan nombor lama atau guna nombor baru. Anda boleh pilih dan daftar plan yang bersesuaian dengan penggunaan bulanan anda di Onexox Telco. Lihat review pengguna di bawah.

  • onexox coverage
  • onexox coverage
  • Onexox Coverage
onexox coverage

Pelan B59DB 44GB

Data highspeed 44GB dan panggilan Tanpa Had. Boleh hotspot sehingga 44GB.

onexox coverage

Pelan B89DB 100GB

Data highspeed 100GB dan panggilan Tanpa Had. Boleh hotspot sehingga 100GB.

Like kami di FB untuk dapatkan promosi terkini dari ONEXOX.