Categories
Prepaid ONEXOX Prepaid Xox

AKAUN DA DAN MA

Dalam artikel kali ini kami akan membahaskan apa itu akaun DA dan MA di ONEXOX. Masih ramai pengguna simkad ONEXOX yang belum memahami tentang pembahagian DA dan MA yang diwujudkan untuk prepaid ONEXOX.

akaun da dan ma

DA bermaksud Akaun Dedikasi dan MA bermaksud Akaun Utama.

Mengapa perlu ada Akaun Dedikasi (DA) dan Akaun Utama (MA)?

Dengan pelan fleksi 2 dalam 1 yang unik, ONEXOX menawarkan caj kadar murah yang lebih penjimatan pada baki DA dan caj kadar biasa yang berpatutan pada baki MA. Akaun MA adalah akaun kadar biasa manakala akaun DA adalah akaun jimat yang diwujudkan untuk pengguna merasai kadar cas yang lebih murah.

Akaun DA akan digunakan terlebih dahulu ketika anda membuat panggilan dan SMS sehingga habis, dan seterusnya baki kredit MA akan digunakan. Untuk langganan internet, kredit akaun MA akan digunakan terlebih dahulu, sekiranya tidak mencukupi kredit akaun DA akan diambil. Anda tak perlu pening fikirkan mekanisme baki kredit akaun mana yang akan digunakan kerana ianya automatik.

Pembahagian kredit Akaun DA dan Akaun MA

Setiap kali anda topup atau tambah nilai, pembahagian kredit akan berlaku seperti di bawah:

  • Topup RM10 : RM4 dikreditkan ke DA dan RM6 dikreditkan ke MA
  • Topup RM30 : RM20 dikreditkan ke DA dan RM10 dikreditkan ke MA
  • Topup RM50 dan ke atas : Semuanya dikreditkan ke DA

Tips Penjimatan untuk Prepaid ONEXOX

Kalau anda inginkan penjimatan lebih untuk segmen prepaid ONEXOX, anda boleh ikut tips di bawah:

  1. Top-up RM50 dan ke atas untuk memastikan semua kredit berada dalam akaun DA bagi mendapatkan kadar cas yang lebih murah tanpa risau kerana anda telah pon mendapat tempoh sah kredit yang panjang iaitu tidak perlu top-up setiap bulan. Guna kredit anda sehingga habis, baru anda top-up semula.
  2. Beli minit panggilan ketika Happy Hour atau Minit panggilan season pass sedia ada kerana kadar cas minit panggilan paling murah berbanding DA dan MA iaitu 9 sen seminit ke semua rangkaian

Ketelusan Kami di ONEXOX

Ketelusan ONEXOX mengadakan perbezaan kadar pada kedua-dua akaun tersebut adalah bertujuan untuk menawarkan kadar tetap sepanjang masa tanpa perlu membuat apa-apa promosi kadar yang berbeza-beza di masa hadapan. Berkonsepkan belian top up secara pukal, pelanggan ONEXOX yang membuat top up pada denominasi yang besar sekali gus akan menikmati lebih penjimatan pada baki DA. Kami mengalu-alukan agar semua pelanggan ONEXOX menggunakan ruang penjimatan ini bagi mengoptimakan perbelanjaan telekomunikasi harian anda.

Daftar Sekarang dan Dapatkan Pelan Prepaid Terbaru Tanpa Had ULTIMATE 35

PLAN ULTIMATE DATA 35

Internet dan strim sepuasnya pada harga yang membingungkan!!! Klik link di bawah untuk dapatkan info lanjut plan ULTIMATE 35

Like kami di FB untuk dapatkan info dan update promo terbaru dari Onexox.

Categories
Prepaid Xox

ONEXOX PREPAID PLAN

 

PENGENALAN ONEXOX PREPAID PLAN

Onexox Prepaid adalah plan prabayar Onexox yang sangat jimat dan mempunyai tempoh sah kredit yang terpanjang di Malaysia. Simkad Onexox juga mempunyai kelajuan data 4G yang pantas dan liputan yang terluas di Malaysia.

KELEBIHAN

Validity atau Tempoh Sah Kredit 28 Bulan

Onexox Prepaid Plan

Kelebihan utama simkad Onexox Prepaid adalah tempoh sah kredit yang panjang sehingga 2 tahun 4 bulan. Selagi belum sampai tarikh tamat tempoh, nombor telefon anda akan kekal aktif dan anda boleh gunakan kredit tersebut dengan sepenuhnya tanpa ‘dipaksa’ topup setiap bulan hanya untuk kekal aktif seperti lain-lain telco. Simkad prepaid Onexox ini amat sesuai untuk pengguna yang inginkan penjimatan dan pengguna yang jarang melakukan topup!

Internet Berkelajuan Tinggi dan Tiada Pay-Per-Use

Onexox Prepaid Plan

Onexox mempunyai rangkaian perkhidmatan internet yang pantas dan liputan meluas di seluruh Malaysia.Plan internet ONEXOX menyokong hampir semua jenis alat peranti dan telefon pintar. Anda cuma pastikan membuat tetapan yang betul pada smartphone untuk dapatkan high speed internet. ONEXOX menawarkan plan data berkelajuan tinggi dengan 4G LTE. Dengan ini, semua pengguna simkad ONEXOX bebas melayari internet tanpa gangguan kelajuan. Di ONEXOX juga, tiada data ‘Pay Per Use’. Sekiranya kuota data telah tamat, maka tiada akses internet pay per use tanpa sengaja seperti telco lain yang akan berlakunya kehilangan kredit anda secara senyap! Jadi, jika kuota telah habis, anda boleh melanggan semula plan data dan tempoh aktif data akan diperbaharui dengan tempoh yang baru. Anda dapat apa yang anda bayar pada kelajuan maksimum tanpa had!

Blok Panggilan 30 saat

Onexox Prepaid Plan

Mengapa bayar lebih untuk panggilan pendek? ONEXOX menawarkan kadar blok panggilan 30 saat untuk anda nikmati lebih penjimatan. Untuk panggilan di bawah 10 saat, caj panggilan hanya 5 sen sahaja. Sangat jimat! Dalam tidak sedar, banyak kita membazir dengan panggilan bawah 10 saat dan dicaj oleh telco lain dengan kadar 1 minit! Kita tidak dapat mengawal panggilan agar tidak termasuk voicemail.

Plan Season Pass

Onexox Prepaid Plan

Melalui plan season pass Onexox, anda boleh kongsi data, minit & SMS kepada pengguna simkad Onexox yang lain sepuas hati anda. Bukan itu saja, semua baki data, minit & SMS yang tidak digunakan akan dibawa ke hadapan.

Onexox Prepaid Plan

Cara Dapatkan Tempoh Aktif 28 Bulan

Untuk dapatkan tempoh sah kredit 28 bulan, anda boleh pilih mana-mana kaedah di bawah. Ada 3 cara yang disediakan untuk panjangnya tempoh sah simkad anda!

1. Tambah Nilai RM50

Onexox Prepaid Plan

Tambah nilai atau topup nombor anda sebanyak RM50 dalam tempoh 30 hari setelah simkad diaktifkan.

2. Beli Welcome Promosi Pakej Deal

Onexox Prepaid Plan

Anda boleh beli salah satu pakej promosi Welcome Deal iaitu pakej khas untuk pengguna prepaid Onexox yang baru.

3. MNP ke Onexox Prepaid

Onexox Prepaid Plan

Anda boleh tukar atau port out dari telco lain ke Onexox Prepaid dengan cara MNP. Selepas berjaya port out, anda terus langgan pakej Welcome Deal untuk dapatkan tempoh sah 28 bulan

beli-simkad-onexox-prepaid
onexox-prepaid-plan

Hak Cipta Terpelihara XoxPrepaidPlan.com