Categories
Pelan Internet Onexox

PLAN INTERNET ONEXOX

Plan data internet yang ditawarkan oleh ONEXOX adalah sangat unik dan tidak terdapat dalam telco lain. Selaras dengan perkembangan pesat teknologi gadget dan handphone, ONEXOX menyediakan plan internet dengan harga yang amat berpatutan, liputan yang meluas dan berkelajuan amat tinggi.

Memperkenalkan plan DATA FAT Onexox Prepaid yang memberi anda lebih nilai! Ianya datang dalam plan yang berbeza dan tempoh masa untuk memenuhi keperluan anda dan nilai wang anda! DATA FAT adalah plan internet Harian, Mingguan dan Bulanan, serta plan data tambahan (Data Add-On).

FAT DATAAIR TIMESEASON PASSKOD SMS
2GBRM5DATA FAT2
5GBRM12DATA FAT5
15GBRM30DATA FAT15
30GBRM50DATA FAT15
25GBRM30N/ADATA MOREFAT
50GBRM50N/ADATA FATPROMO
Unlimited Data (3Mbps)RM35N/ADATA UNL35
Data langganan aktif dalam tempoh 30 hari

NOTA : Untuk pembelian DATA FAT melalui SMS, taip KOD SMS dan hantar ke 22111 atau 23388

FAT DATAAIR TIMESEASON PASSKOD SMS
2GBRM10DATA FATW2
5GBRM19N/ADATA FATW5
Data langganan aktif dalam tempoh 14 hari

NOTA : Untuk pembelian DATA FAT melalui SMS, taip KOD SMS dan hantar ke 22111 atau 23388

FAT DATAAIR TIMEKOD SMS
1GBRM3DATA FATD1
2GBRM5DATA FATD1
Data langganan aktif dalam tempoh 24 jam

NOTA : Untuk pembelian DATA FAT melalui SMS, taip KOD SMS dan hantar ke 22111 atau 23388

ADD ONSAIR TIMEKOD SMS
500mbRM3DATA ADD 500
5GBRM15DATA ADD 5GB

NOTA : Untuk pembelian DATA FAT melalui SMS, taip KOD SMS dan hantar ke 22111 atau 23388

ESPADDONAIR TIMEKOD SMS
1GBRM2DATA ESPADD1GB
5GBRM8DATA ESPADD5GB
Data ESPADDON hanya sah sehingga jam 11:59 malam pada tarikh pembelian.

NOTA : Untuk pembelian DATA FAT melalui SMS, taip KOD SMS dan hantar ke 22111 atau 23388

Plan Internet Onexox

Sebaik sahaja langganan berjaya, data akan terus diaktifkan. DATA AKTIF adalah data yang boleh digunakan dalam tempoh tertentu sama ada harian, mingguan atau bulanan. Kualiti data adalah terbaik tanpa capped speed dan tanpa pecahan.

PANDUAN LANGGAN DATA INTERNET ONEXOX PREPAID

  1. Pelan Data FAT bulanan didatangkan dengan ciri ‘Auto Renew’. Pelan akan diperbaharui secara automatik pada tarikh dan masa akhir kitaran pelan internet anda dengan kuota data dalam kaunter Season Pass yang mencukupi atau baki kredit di dalam akaun.
  2. Pelan DATA UNL35 ditawarkan di bawah Fair Usage Policy (FUP) dengan had data 50 GB setiap bulan dalam tempoh sah. Kelajuan data dihadkan pada 3Mbps.
Plan Internet Onexox

Gambar di atas menunjukkan keputusan ujian kelajuan data internet bagi 4 jenis telco. Hasil dari keputusan ujian tersebut, One Xox adalah telco ke 2 terpantas selepas Telco T. Jangan tunggu lagi? Bertukarlah sekarang… Miliki data internet yang berkelajuan tinggi dengan kadar caj terendah berbanding telco-telco lain. Mengapa bayar lebih?

Di One XOX, tiada term pay per use yang dikenakan iaitu tidak akan berlaku terlebih guna atau kecurian kredit yang sering dihadapi ramai pengguna di Malaysia. Ini berlaku apabila quota internet sudah habis tanpa disedari pelanggan, kemudian masih menggunakan internet. Tanpa disedari kredit sudah habis digunakan dengan ditolak menggunakan kadar pay per use yang sangat mahal. Perkara seumpaman ini dapat dielakkan jika anda mendaftar sebagai pengguna simkad One XOX. Dengan One XOX, tiada term pay per use!

::: ONEXOX – SEASON PASS ::: klik di sini untuk info lanjut

BELI SIMKAD ONEXOX

Beli simkad Onexox sekarang juga dan dapatkan lanjutan tempoh sah sehingga 36 bulan. Anda juga akan menikmati plan unlimited data dan panggilan tanpa had. Jangan bertangguh lagi.

Like dan lawati kami di Facebook untuk dapatkan info dan promosi happy hours terkini dari Onexox.

Categories
Pelan Internet Onexox

DATA ADD ON XOX

Assalamualaikum wbr dan Salam Hormat kepada pengguna Onexox. Kami dengan bangganya mengumumkan data add on terbaru XOX berkuatkuasa pada hari Khamis, 6 Januari 2022 sehingga diberitahu kelak. Tawaran add on data ini adalah untuk semua pelanggan ONEXOX Prepaid dan BLACK yang kami sayangi.

Kami sentiasa mendengar keluhan anda. ADD ON DATA kini telah diperbaharui dan boleh didapati sekarang! Paling bestnya, semua pelanggan kini boleh menikmati add-on data berkelajuan tinggi dengan harga serendah RM2.00!

Cara Add On Data XOX

Bagaimana anda nak tambah data jika anda kehabisan data sedia ada? Mudah sahaja, jadual di bawah kami berikan panduan add on data menggunakan sms.

Add On DataHargaCara Langgan
500MBRM2sms Data ESPADD500 ke 23388
1GBRM3sms Data ESPADD1GB ke 23388
2GBRM5sms Data ESPADD2GB ke 23388
3GBRM6sms Data ESPADD3GB ke 23388
5GBRM8sms Data ESPADD5GB ke 23388

Anda Kehabisan Data??

data add on xox

Jangan Panik dan Jangan Risau! Tambah Data Segera Dengan Pakej Add On Terbaru dari XOX, Ternyata Murah. SERENDAH RM2

Like kami di FB untuk dapatkan info dan promosi menarik dari ONEXOX

Categories
Pelan Internet Onexox

XOX UNLIMITED DATA

Xox Unlimited Data by admin Onexox

Dalam artikel kali ini, admin ingin membahaskan apa yang anda dapat sekiranya anda daftar sebagai pengguna simkad Onexox Prepaid atau Xox Black. Artikel lebih tertumpu kepada terma unlimited data seperti yang diinginkan oleh setiap pengguna Telco dan adakah Xox tawarkan plan unlimited data.

Xox amat mementingkan kualiti data atau kelajuan internet yang diberikan kepada setiap pengguna. Xox tidak seperti lain-lain telco yang sering mengiklankan plan unlimited data sekiranya user subscribe dengan mereka tetapi sebaliknya mereka membuat catuan kelajuan internet yang diberikan kepada setiap pengguna.

Pengguna dapat seperti yang dijanjikan iaitu data unlimited tetapi apabila penggunaan data mencapai angka tertentu, kelajuan data semakin perlahan. Ini bermaksud, sebenarnya simkad yang anda guna sekarang ada sekatan kelajuan ketika anda menggunakan internet. Ada juga beberapa kes user kehilangan kredit disebabkan kuota data telah habis kerana adanya terma Pay Per Use yang tidak disedari oleh pengguna.

Plan Internet Onexox Adakah Bersifat Unlimited atau Sebaliknya?

Onexox atau Xox adalah telco yang telus dan simkad Onexox tampil sebagai produk patuh syariah, tidak membebankan pengguna, harga yang sangat berpatutan, panggilan jimat dan mempunyai internet berkelajuan tinggi tanpa sekatan kelajuan.

Xox tidak berikan plan data yang bersifat unlimited, dan pihak kami akan cuba jelaskan apa yang pengguna dapat sebaik sahaja mereka melanggan plan data Onexox. Plan data ONEXOX menyokong hampir semua jenis alat peranti dan telefon pintar. Anda cuma pastikan anda membuat tetapan yang betul dan anda akan dapat plan data berkelajuan tinggi (tanpa kawalan kelajuan) dengan kelajuan 4G LTE. Rujuk gambar di bawah tentang kelajuan data Onexox.

XOX UNLIMITED DATA

Dengan ini, semua pengguna simkad ONEXOX bebas melayari internet tanpa gangguan kelajuan. Di ONEXOX juga, tiada internet data ‘Pay Per Use’. Sekiranya kuota data telah tamat, maka tiada akses internet pay per use tanpa sengaja seperti telco lain yang akan berlakunya kehilangan kredit anda secara senyap! Jadi, jika kuota telah habis, anda boleh melanggan semula pakej yang sama atau pakej lain, dan tempoh aktif akan diperbaharui dengan tempoh yang baru. Anda dapat apa yang anda bayar pada kelajuan maksimum tanpa had!

Kami akan terangkan lebih detail berkenaan plan data Onexox Black. Sehingga kini tiada lagi telco kat Malaysia yang berkonsepkan macam Onexox Black. The one and only. Black macam postpaid, tapi bayaran bil boleh guna topup prepaid. Black juga macam prepaid, tapi ada komitmen dan plan bulanan yang sangat praktikal. Inilah kelebihan Onexox Black, semua orang patut tahu.

Plan Onexox Black sangat praktikal dan sesuai untuk golongan yang penggunaan data, panggilan dan SMS yang moderate dan hardcore. Ini kerana plan Onexox Black cover dari yang B10, B39 dan B39Plus20 untuk mereka yang paling jarang guna data, diikuti B89, B149, B59DB dan B89DB untuk mereka yang aktif menggunakan data dan minit panggilan. Simkad Xox Black boleh dijadikan hotspot dan tiada limit bilangan pengguna untuk kongsikan data hotspot tersebut. Anda boleh hotspot data Xox dengan seberapa banyak rakan-rakan anda dengan kelajuan yang tidak disekat.

Anda boleh baca dengan selengkapnya plan Onexox Black di sini.xox unlimited data

Anda juga boleh baca 2 plan buffet Xox Black yang menjadi viral di Malaysia. Plan buffet ini menjadi kegilaan pengguna-pengguna Black Onexox dan anda boleh dapatkan info Plan Buffet Xox di sini.xox unlimited data

Like Kami di FB

Categories
Pelan Internet Onexox

Pelan BASIC INTERNET ONEXOX

Pelan Data XTRA ONEXOX

Anda berminat dengan pelan basic internet Onexox? Anda sudah bosan dengan “rumors”?? Data langganan anda habis kuota? Anda jangan risau dan stress. Kini ONEXOX bawakan kepada anda plan XTRA DATA dengan percuma BASIC INTERNET!⁣ Pengguna ONEXOX PREPAID dan Nusantara Mobile akan menerima percuma 1 GB Basic Internet yang berkelajuan 64 kbps secara automatik apabila kuota XTRA DATA habis. Tempoh sah bagi setiap pelan yang dilanggan termasuk Basic Internet adalah selama 30 hari.

5 pelan Xtra Data Terbaru XOX

Onexox menawarkan 5 pelan Xtra Data seperti di bawah :

KOD PELANKUOTA DATAHARGABASIC INTERNET KUOTA
DATA XTRA500500MBRM121 GB
DATA XTRA11GBRM151 GB
DATA XTRA22GBRM251 GB
DATA XTRA66GBRM301 GB
DATA XTRA1010GBRM501 GB
Data langganan aktif dalam tempoh 30 hari

Cara Langgan Pelan Data Xtra XOX

Pelan Data Xtra XOX boleh dilanggan melalui mana-mana dari kaedah di bawah:

  1. Melalui menu USSD *150#
  2. Melalui Selfcare ONEXOX : ⁣http://www.xoxprepaidplan.com/selfcare
  3. Melalui Black App : ⁣http://www.xoxprepaidplan.com/appblack

Soal Jawab Pelan Data Xtra XOX dengan Basic Internet

Pelan-Data-XTRA-ONEXOX-dengan-BASIC-INTERNET
Pelan-Data-XTRA-ONEXOX-dengan-BASIC-INTERNET
Pelan-Data-XTRA-ONEXOX-dengan-BASIC-INTERNET
Pelan-Data-XTRA-ONEXOX-dengan-BASIC-INTERNET
Categories
Pelan Internet Onexox Promosi Terbaru ONEXOX

Season Pass Plus Pelan Internet Terbaru Onexox

Semua orang terkejut dengan pelan Season Pass Onexox kini DIKEJUTKAN lagi dengan pelan internet terbaru Onexox iaitu Season Pass Plus! Rupanya seakan postpaid, tapi sebenarnya masih lagi prepaid.. Wooowww! Elakkan pembaziran data dengan Season Pass PLUS! Kini anda boleh simpan, kongsi dan guna data mengikut keperluan tanpa ragu-ragu.

 SP PLUS 30 berharga RM30

 Anda dapat 5GB dan PERCUMA 1GB, 50 minit panggilan dan 50 SMS

 SP PLUS 50 berharga RM50

 Anda dapat 10GB dan PERCUMA 2GB, 50 minit panggilan dan 50 SMS

 SP PLUS 60 berharga RM60

 Anda dapat 5GB dan 333 minit panggilan serta PERCUMA 2GB, 50 minit panggilan dan 50 SMS

Pelan ini sangat sesuai bagi pengguna yang SERIUS NAK JIMAT. Sebab, dengan hanya RM30 sahaja sudah ada data, minit & sms yang cukup untuk penggunaan optimum terutamanya bagi pengguna yang tak suka membazir
DAN yang paling best, tentulah validiti yang lama!

Sila fahamkan disini :