Categories
ONEXOX BLACK What is Onexox black

PAKEJ ONEXOX BLACK

Pengenalan Plan ONEXOX BLACK

ONEXOX BLACK adalah plan terbaru yang diperkenalkan oleh ONEXOX telah mendapat sambutan luar biasa dari rakyat Malaysia. Plan ONEXOX BLACK yang lebih dikenali dengan jolokkan “Better Than Postpaid” menawarkan pelbagai pakej menarik menjadi pilihan terbaik untuk dilanggan oleh setiap pelanggan setia One Xox. ONEXOX BLACK bukanlah POSTPAID mahupun PREPAID! ONEXOX BLACK bukan sebuah pelan mudah alih yang biasa terdapat, malah membentuk dimensi yang baharu sebagai pelan mudah alih dalam industri telekomunikasi di Malaysia. xox postpaid plan

Antara kelebihan ONEXOX Black adalah baki data, minit berbual dan SMS yang tidak tidak habis digunakan boleh dibawa bulan ke hadapan(carry forward). Selain itu baki data, minit berbual dan sms juga boleh dikongsi kepada pengguna prepaid!! pakej xox postpaid

Alangkah baiknya jika kesemua data, minit dan SMS yang masih belum digunakan tidak terhapus? Jangan lihat ke mana-mana lagi kerana dengan ONEXOX BLACK, semua yang di dalam akaun BLACK akan dibawa ke hadapan selamanya! Pakej Onexox Black semestinya TIADA PEMBAZIRAN! one xox postpaid plan

Anda juga boleh terus bebas melayari internet daripada mana-mana plan ONEXOX BLACK yang dipilih TANPA perlu membuat langkah tambahan seperti mengaktifkan data daripada akaun Season Pass.

 

KELEBIHAN PAKEJ ONEXOX BLACK

  1. Data, minit, SMS yang tak habis guna, boleh bawa ke bulan seterusnya. (carry forward).
  2. Kadar panggilan PALING JIMAT (blok 30 saat).
  3. Sekiranya data & minit habis digunakan, anda boleh tambah add on melalui promosi Happy Hours.
  4. Data, minit & SMS boleh share kepada semua pengguna Onexox (prepaid @ BLACK).
  5. Bayaran bulanan yang mudah – hanya topup macam biasa di mana sahaja sama ada beli secara online atau offline.

onexox-black-plan-promo

 

Anda boleh pilih sama ada untuk gunakan nombor baru, kekalkan nombor lama anda atau upgrade nombor prepaid Onexox sedia ada ke pakej BLACK. Dapatkan simkad Onexox Black sekarang. Klik button di bawah untuk tempahan.

 

PAKEJ ONEXOX BLACK

Pakej Black Onexox B10

PAKEJ B10 BLACK ONE-XOX

order-black-onexox[+] Pendaftaran RM10
[+] Data 1gb Hi-Speed Internet
[+] 20 minit masa berbual ke semua rangkaian
[+] Komitmen bulanan RM10 sahaja

 

Pakej Black Onexox B39

PAKEJ B39 BLACK ONE-XOX

beli-eSIM-onexox-black[+] Pendaftaran RM39
[+] Data 8gb Hi-Speed Internet
[+] 200 minit masa berbual ke semua rangkaian
[+] 50 SMS ke semua rangkaian
[+] Komitmen bulanan RM39 sahaja 

 

Pakej Black Onexox B39 PLUS20

PAKEJ B39 PLUS 20 BLACK ONEXOX

beli-eSIM-onexox-black[+] Pendaftaran RM59
[+] Data 15GB Hi-Speed Internet
[+] Panggilan TANPA HAD ke semua rangkaian
[+] 100 SMS ke semua rangkaian
[+] Komitmen bulanan RM59 sahaja

 

Pakej Black Onexox B39 PLUS50

PAKEJ B39PLUS50 BLACK TKKR ONE XOX

beli-eSIM-onexox-black[+] Pendaftaran RM89
[+] 25 GB Hi-Speed Internet
[+] Panggilan TANPA HAD ke semua rangkaian
[+] 200 SMS ke semua rangkaian
[+] Komitmen bulanan RM89 sahaja

 

Pakej Onexox Black B59DB

onexox-black-B59DB

[+] Pendaftaran RM59
[+] 44 GB Hi-Speed Internet
[+] Panggilan TANPA HAD ke semua rangkaian
[+] 100 SMS ke semua rangkaian
[+] Komitmen bulanan RM59 sahaja

beli-simkad-onexox-black

Pakej Onexox Black B89DB

onexox-black-B89DB[+] Pendaftaran RM89
[+] 100 GB Hi-Speed Internet
[+] Panggilan TANPA HAD ke semua rangkaian
[+] 200 SMS ke semua rangkaian
[+] Komitmen bulanan RM89 sahaja

PAKEJ-ONEXOX-BLACK

 

pakej promosi pengedar onexox PERINGATAN : Pastikan anda masukkan emel yang aktif semasa pendaftaran simkad

 

SOAL JAWAB ONEXOX BLACK

SOALAN 1 : APA ITU ONEXOX BLACK ?

ONEXOX BLACK bukanlah POSTPAID mahupun PREPAID! Bukan sebuah pelan mudah alih yang biasa terdapat, malah membentuk sebuah kategori yang baharu sebagai pelan mudah alih didalam industri telekomunikasi. Alangkah baiknya jika kesemua data, minit dan SMS yang masih belum digunakan tidak terhapus? Jangan lihat mana-mana lagi kerana dengan ONEXOX BLACK, semua yang di dalam kaunter BLACK akan dibawa kehadapan selamanya!

TIADAPEMBAZIRAN! Juga bermaksud anda boleh terus bebas melayari internet daripada mana-mana pelan ONEXOX BLACK yang dipilih TANPA perlu membuat langkah tambahan seperti untuk mengaktifkan data daripada akaun Season Pass. onexox black review

SOALAN 2 : Apakah perbezaan di antara ONEXOX BLACK dengan pelan mudah alih konvensional yang lain?

TIADA PEMBAZIRAN – Kesemua data, minit dan SMS yang belum digunakan tidak akanterhapus dan akan dibawa kehadapan SELAMANYA selagi akaun pelanggan masih AKTIF. TIADA KONTRAK – Jangan risau merasa terikat! Nikmati pelan ONEXOX BLACK yang tiadakontrak. 24/7 INTERNET BERKELAJUAN TINGGI – Tiada sekatan kelajuan dengan ONEXOX BLACK! Nikmati internet berkelajuan tinggi bila-bila masa 24/7 di mana jua anda berada.

 

SOALAN 3 : Apakah cara bagi pelanggan BAHARU dan pelanggan SEDIA ADA untuk melanggan ONEXOX BLACK?

PELANGGAN BAHARU: onexox plan postpaid

  1. Dapatkan daripada pengedar sah ONEXOX BLACK berhampiran anda atau
  2. Dapatkan secara online melalui www.xoxprepaidplan.com/xoxblack atau
  3. Dapatkan daripada pusat-pusat perkhidmatan ONEXOX atau
  4. Hubungi 1300 888 010

 

PELANGGAN SEDIA ADA (tukar pelan):

  1. Dapatkan daripada pengedar sah ONEXOX BLACK berhampiran anda atau
  2. Dengan melayari Self Care atau
  3. Hubungi 1300 888 010

SOALAN 4 :  Saya merupakan pelanggan prepaid ONEXOX. Apa terjadi kepada item-item didalam akaun Season Pass saya sekiranya saya bertukar ke pelan ONEXOX BLACK?

Item yang akan dibawa ke akaun ONEXOX BLACK xox postpaid

  1. Data yang berada di dalam kaunter SEASON PASS
  2. Minit yang berada di dalam kaunter SEASON PASS
  3. SMS yang berada di dalam kaunter SEASON PASS
  4. ‘Loyalty Point’
  5. Kredit yang belum digunakan

Item yang tidak akan dibawa ke akaun ONEXOX BLACK

  1. Tempoh sah onexox postpaid plan
  2. SMS Percuma
  3. Data yang telah diaktifkan

 

SOALAN 5 :  Adakah terdapat lain-lain plan atau pakej Black yang lebih jimat dan berbaloi selain dari pakej-pakej di atas ?

YA ADA. Anda boleh KLIK DI SINI untuk dapatkan pakej BLACK ONEXOX yang lebih jimat dan berbaloi. Pakej ini sangat TERHAD.

 

SOALAN 6 : Bagaimana nak bayar bil XOX Black? (How do I pay my XOX black bill?)

Anda boleh lihat panduan di https://www.xoxprepaidplan.com/topup/

SOALAN 7 :  Saya pengguna tegar data. Adakah terdapat pelan data tanpa pecahan? Saya nak kawal sendiri penggunaan data dan tak nak tunggu hujung minggu baru nak dapat data highspeed.

Ya ada. Anda boleh langgan plan B59DB atau B89DB. Dapatkan info lanjut di https://www.xoxprepaidplan.com/data-solid-tanpa-pecahan/

Like kami di FB untuk dapatkan info promosi Happy Hours dan update produk terbaru dari Onexox

Categories
ONEXOX BLACK

DAFTAR ONEXOX BLACK

Jom DAFTAR ONEXOX BLACK! Tahun 2021, ONEXOX terus unggul sebagai pilihan utama rakyat Malaysia. Dalam hanya dalam tempoh 5 tahun, lebih 3.1 juta rakyat Malaysia telah bertukar kepada ONEXOX. Kenapa dan mengapa pengguna bertukar kepada XOX?

Sudah pasti kerana pelan dan penggunaan simkad ONEXOX tidak rakus menekan duit poket pengguna seperti lain-lain Telco. Pengguna hanya mahukan penjimatan maksima, tiada caj tersembunyi dan kelajuan serta saiz data yang setimpal dengan bayaran yang dikeluarkan! Dan yang paling penting pelan ONEXOX BLACK terus menerajui sebagai pilihan utama pengguna.

Apakah itu ONEXOX BLACK?

ONEXOX BLACK bukanlah POSTPAID mahupun PREPAID! Tetapi ianya gabungan fungsi Postpaid dan Prepaid dan membentuk sebuah pelan Hybrid yang baharu dalam industri telekomunikasi. Pelan hybrid yang dibentuk boleh berfungsi seperti berikut iaitu guna seperti postpaid dan tetapi pengguna diberi pilihan boleh topup seperti prepaid biasa. Segala kuota data, minit dan sms adalah auto renew dalam ONEXOX BLACK. Sangat mudah!!

Kelebihan XOX BLACK

5 Kelebihan Utama ONEXOX BLACK Yang Anda Tidak Tahu. Kami senaraikan di bawah.

Internet High Speed 24 jam Tanpa Pecahan

Anda boleh menggunakan data internet highspeed 4G sepanjang masa. Tak terhad untuk tengah malam atau hujung minggu sahaja. Tiada pecahan data internet – tiada pecahan data kepada media sosial dan tiada sekatan kelajuan. Anda bebas guna data internet untuk sebarang applikasi. Nak habiskan semua data untuk Google dan Youtube sahaja pun boleh. Speed Up sehingga 150 Mbps! KLIK DI SINI untuk speed test ONEXOX.

Hotspot Mantap Tanpa Sekatan

Nak guna hotspot? Dengan XOX BLACK, anda tak payah susah-susah langgan. Semuanya automatik dan anda hanya guna terus sahaja. Tiada limit data. Maknanya selagi data tak habis, selagi itulah anda boleh hotspot. Paling penting, hotspot tiada speed limit. Handphone anda boleh berfungsi sebgai MODEM di mana-mana sahaja!

daftar XOX BLACK

Tiada Kontrak Jika Anda Daftar ONEXOX Black

Siapa nak terikat dengan kontrak kan? Memang serabut bila nak tukar atau stop langgan sesuatu plan, kena penalti/denda. XOX tawarkan plan simkad tanpa sebarang kontrak. Anda bebas tukar atau stop plan XOX tanpa sebarang risiko penalti atau denda. Dengan Onexox Black, anda tak perlu sakit kepala dengan kontrak dah.

Tiada Pembaziran (Burnproof)

Kuota yang tak habis guna pada bulan ini akan dibawa ke depan (carry forward). Maknanya data, call dan sms yang tak habis digunakan takkan dibazir begitu sahaja. Jadi, anda boleh berjimat hingga berkali-kali ganda.

Blacklist Diterima

Nama anda telah tersenarai hitam dengan lain-lain Telco sebelum ini? Jangan bimbang, anda boleh bertukar ke Onexox Black. Kami sedia menerima anda sebagai keluarga Onexox.

PELAN XOX BLACK

ONEXOX BLACK menawarkan 6 plan menarik kepada setiap pengguna ONEXOX. Anda boleh upgrade atau downgrade plan tersebut bila-bila masa sahaja ikut penggunaan anda.

daftar pelan b10 onexox black
daftar plan B39Plus 50 onexox black
daftar pelan b39 onexox black
daftar plan B59DB onexox black
daftar plan B39Plus 20 onexox black
daftar plan B89DB onexox black

PELAN HOT DATA BUFFET ONEXOX BLACK

Memperkenalkan Plan Paling Laris ONEXOX BLACK
Pelan B59DB dan B89DB

Daftar Onexox Black

Plan B59DB

Plan B59DB menawarkan anda data buffet sehingga 44GB dan Unlimited Call kesemua rangkaian!

Daftar Onexox Black

Plan B89DB

Plan B89DB menawarkan anda data buffet sehingga 100GB dan Unlimited Call kesemua rangkaian!

Ada Pertanyaan?

Jika anda ada sebarang pertanyaan berkenaan pelan data Buffet Onexox, anda boleh hubungi kami melalui whats app. Insya Allah kami cuba bantu anda.

Categories
ONEXOX BLACK

Cara Semak Baki BLACK Onexox

Cara semak baki Black Onexox ~ Semua pengguna dan pengedar Black boleh membuat semakan baki, tambah kuota data, beli season pass, info Happy Hour dan menguruskan akaun BLACK melalui akses easy menu *150#. Pengguna juga boleh semak baki Onexox Black melalui kaedah SMS ke nombor 22111 atau 23388.

Dengan paparan terbaru yang telah dikemaskini, semua pengguna ONEXOX Black akan lebih mudah faham dengan status akaun black masing-masing. Untuk semak baki akaun Black, pengguna boleh terus dail *150*1# dan paparan seperti di bawah akan muncul. 

PAPARAN EASY MENU *150*1#

Cara Semak Baki BLACK Onexox

AMOUNT DUE BLACK

Berikut kami tunjukkan cara pengiraan ‘Amount Due’ yang lebih mudah difahami dan lebih menyeluruh.

Cara pengiraan jumlah Amount Due = (Komitmen Bulanan + Caj Semasa + Amaun yang belum dibayar) – Bil yang telah dibayar

Cara Semak Baki BLACK Onexox

TARIKH KITARAN BIL

Tarikh kitaran bil adalah tarikh sehari sebelum kitaran sebenar. Jika bil pengguna pada 03/02/2019, paparan baharu akan menunjukkan 02/02/2019.

Cara Semak Baki BLACK Onexox

Ini sebagai langkah berjaga-jaga supaya pengguna tahu bila tarikh akhir pembayaran bil perlu dibuat.

Cara Semak Baki BLACK Onexox

TARIKH & MASA SEMAKAN BIL

Maklumat baki terkini akan dikemaskini berdasarkan tarikh dan masa pengguna membuat semakan bil ONEXOX Black.

Cara Semak Baki BLACK Onexox

NOTA:

  • Semua caj yang dipaparkan tidak termasuk SST 6%
  • Anda juga boleh dapatkan bil dengan lebih terperinci dengan merujuk kepada email yang anda masukkan semasa anda daftar akaun Black Onexox.
  • Jika anda ingin semak baki Black Onexox menggunakan kaedah SMS, anda boleh hantar BAL ke 22111 atau 23388.
  • Anda juga boleh muat turun Onexox Black App melalui playstore atau apple store untuk menguruskan akaun black Onexox. Sila KLIK DI SINI untuk panduan login app black.one-xox-activation

Onexox Terus Menjadi Pilihan Nombor 1 Rakyat Malaysia Untuk Penjimatan Maksimum

Dalam tempoh 5 tahun, kenapa lebih 3.1 JUTA rakyat Malaysia telah bertukar kepada XOX? Antara sebab mengapa ONEXOX terus menjadi pilihan pengguna kerana ONEXOX meyediakan coverage meluas di seluruh negara, internet berkelajuan tinggi, tiada kontrak dan tempoh sah terpanjang untuk pengguna prepaid.

Sekiranya anda belum menggunakan Onexox, anda kini boleh membuat pilihan sama ada ingin menggunakan plan prepaid Onexox atau XOX BLACK. Kos penghantaran adalah percuma.

Cara Semak Baki BLACK Onexox

Onexox Prepaid

Dengan langganan promosi Welcome Deal, pengguna diberikan tempoh sah sehingga 28 bulan.

Cara Semak Baki BLACK Onexox

Onexox Black

Semua data, masa berbual dan SMS dibawa ke hadapan!

semak baki onexox
Categories
Data Buffet ONEXOX BLACK Panggilan Tanpa Had Xox Wifi Plan

DATA BUFFET ONEXOX JIMAT

PENGENALAN DATA BUFFET ONEXOX BLACK

Data Buffet Onexox Black Jimat? Betul ker?

Jom kami buktikan kepada anda semua. ONEXOX telah melancarkan pakej BLACK terbaharu iaitu Plan Data Buffet B59DB dan B89DB. Kedua-dua plan mempunyai data berkelajuan tinggi (HIGH SPEED) dan sangat menjimatkan! Sekiranya anda menghadapi masalah seperti di bawah:

Adakah Anda Hadapi Masalah Seperti Berikut?

  1. Bayaran bulanan mahal dan tidak sepadan dengan kuota data.
  2. Data Unlimited TETAPI kelajuan data hanya beberapa hari kemudian slow macam siput.
  3. Ada pecahan data untuk youtube, whats app, facebook, instagram dan sebagainya.
  4. Ada pecahan data hujung minggu dan tengah malam.
  5. Terikat dengan kontrak seperti 6 bulan, 1 tahun, 2 tahun dan lain-lain.

Solusi…

Sebagai penyelesaian masalah anda, Plan Data Buffet B59DB dan B89DB ONEXOX BLACK inilah plan yang paling tepat sebagai pilihan anda. Plan ini tampil dengan panggilan tanpa had kesemua telco dan plan data yang berfungsi seakan-akan unlimited data. Data ini adalah highspeed dan tiada pecahan untuk youtube, whats app, facebook, instagram dan sebagainya. Wooow!! Anda boleh henjut penggunaan data ini sesuka hati anda.

Apa Review Pengguna Mengenai Plan Buffet Data Onexox…

Betul Ker Data Onexox Jimat? Jom kami tunjukkan sebahagian testimoni atau review pelanggan mengenai plan data buffet Onexox.

maksud data buffet b89db onexox

“Saya guna B89DB. Line memang laju, stabil. 20GB + (Free 20GB x 4) sangat berbaloi. Dulu pre-paid, top-up sbln RM100 – 150”.

data buffet onexox

“Saya guna hotspot tengok neflix smart TV terbaik.. puas hati.. sebelum ni janji data unlimited tapi bila dah ujung2 due payment slow macam kura2 itu telco??? Tapi bila dah pakai XOX ni saya bagi 5 star…”

Plan data murah buffet onexox

“Betul. Saya sokong. Sekarang saya rasa smartphone saya dah jadi wifi bergerak. Isteri habis data atau kena tempat line slow (isteri guna telco lain) on hotspot. Anak nak guna laptop on hotspot. Dan speed berdesup. Tak lalek dah dengan wifi Starbucks atau hotel. 3 Tiang kena tinggal. 100GB High speed internet tanpa syarat. Kau nak stream weekdays ka, weekend ka, tengahari ka, tengah malam ka, stream media sosial ka anti-social ka, download game ka, gunalah sampai lebam. Sekian.”

Apakah Data Buffet?

Analogi Makan Buffet di Hotel vs Plan Data Buffet Onexox Black

Maksud data buffet onexox

“Plan baru Data Buffet ONEXOX Black dah macam makan buffet kat hotel. Anda bayar sekali sahaja dan anda boleh tambah berkali-kali. Kalau anda makan macam tak cukup, anda masih boleh tambah lagi kan? Sampailah anda rasa cannot go (terlalu kenyang). Analogi ini samalah juga dengan buffet data ONEXOX. Sebelum data anda kosong, sistem akan tambah lagi data, kemudian anda guna lagi dan sebelum data kosong, sistem akan tambah lagi data. Contoh tambahan data adalah seperti rajah di bawah.”

cara-tambahan-data-buffet-one-xox

Kesemua data tambahan ini adalah high speed dan bukan basic data. Paling menarik anda tak perlu buat bayaran tambahan. Bukan setakat data sahaja besar. Panggilan ke semua rangkaian adalah UNLIMITED!

Pakej Black Data Buffet B59DB @ 44GB

Plan-Black-Data-Buffet-B59DB-44GB
  1. Unlimited call ke semua rangkaian
  2. Data buffet maksimum sehingga 44 GB
  3. 100 SMS percuma kesemua Telco setiap bulan
  4. Liputan terbesar di Malaysia – Coverage Celcom
  5. TIADA pecahan data hujung minggu & tengah malam
  6. TIADA ada pecahan data yang menghadkan penggunaan anda
  7. TIADA kontrak. Anda boleh port out bila-bila masa.
  8. Internet berkelajuan tinggi 4G (Bergantung kepada liputan kawasan anda)
  9. Bayaran bulanan RM59 + 6% SST

Pakej Black Data Buffet B89DB @ 100GB

black-data-buffet-b89db-100gb
  1. Unlimited call ke semua rangkaian
  2. Data buffet maksimum sehingga 100 GB
  3. 200 SMS percuma kesemua Telco setiap bulan
  4. Liputan terbesar di Malaysia – Coverage Celcom
  5. TIADA pecahan data hujung minggu & tengah malam
  6. TIADA ada pecahan data yang menghadkan penggunaan anda
  7. TIADA kontrak. Anda boleh port out bila-bila masa.
  8. Internet berkelajuan tinggi 4G (Bergantung kepada liputan kawasan anda)
  9. Bayaran bulanan RM89 + 6% SST

Bagaimana nak daftar Plan Data Buffet?

Plan data buffet B59DB dan B89DB kini boleh didapati di Onexox Affiliate Online Store. Anda boleh beli simkad secara online dan tiada sebarang caj penghantaran yang dikenakan. Mudah sahaja!! Untuk pendaftaran simkad, anda boleh klik button di bawah.

Plan ini adalah TERHAD. Anda boleh klik button whats app di bawah untuk dapatkan info lanjut. InsyaAllah pihak kami akan bantu anda dan beri panduan langkah demi langkah bagaimana nak daftar plan terbaik ini. Jika anda tak daftar segera anda memang rugi sebab data buffet Onexox sangat jimat!

Soal Jawab Plan Buffet ONEXOX BLACK

Nota

Jika ada sebarang pertanyaan, anda boleh hubungi kami bila-bila masa

Like kami di FB untuk dapatkan info dan update promo terbaru dari Onexox.

Categories
ONEXOX BLACK

Plan Data Onexox Black

Perbandingan Harga Pakej Internet Onexox Black

Plan Data Onexox Black adalah satu pelan yang sangat unik, menarik dan amat berbeza dengan mana-mana pakej postpaid yang ditawarkan oleh lain-lain telco di Malaysia. Antara kelebihan plan Black, setiap items iaitu data, minit panggilan dan sms yang tidak habis akan carry forward ke bulan berikutnya. Jadi, tiada pembaziran dalam plan Black Onexox.

Dalam post kali ini, admin Onexox akan menerangkan berapa perbandingan harga data yang pelanggan perlu bayar sebenarnya untuk setiap plan Onexox Black.

Plan B10 Onexox Black

plan-b10-onexox-black

Pendaftaran plan adalah RM10. Pelanggan dapat 1 GB data berkelajuan tinggi dan 20 minit panggilan kesemua telco. Kiraan 1 GB data adalah bersamaan RM10.

Plan B39 Onexox Black

Plan B39 Onexox Black

Pendaftaran plan adalah RM39. Pelanggan dapat 8 GB data berkelajuan tinggi, 200 minit panggilan dan 50 sms kesemua telco. Kiraan 1 GB data adalah bersamaan RM4.875.

Plan B39Plus 20 Onexox Black

Plan B39Plus 20 Onexox Black

Pendaftaran plan adalah RM59. Pelanggan dapat 15 GB data berkelajuan tinggi, panggilan tanpa had dan 100 sms kesemua telco. Kiraan 1 GB data adalah bersamaan RM3.933.

Plan B39Plus 50 Onexox Black

Plan B39Plus 50 Onexox Black

Pendaftaran plan adalah RM89. Pelanggan dapat 25 GB data berkelajuan tinggi, panggilan tanpa had dan 200 sms kesemua telco. Kiraan 1 GB data adalah bersamaan RM3.560.

Plan B59DB Data Buffet Onexox Black

plan onexox black B59DB

Pendaftaran plan adalah RM59. Pelanggan dapat 44 GB data berkelajuan tinggi, panggilan tanpa had dan 100 sms kesemua telco. Kiraan 1 GB data adalah bersamaan RM1.341.

Plan B89DB Data Buffet Onexox Black

plan-onexox-black-B89DB

Pendaftaran plan adalah RM89. Pelanggan dapat 100 GB data berkelajuan tinggi, panggilan tanpa had dan 200 sms kesemua telco. Kiraan 1 GB data adalah bersamaan RM0.89.

KESIMPULAN

Sebagai kesimpulan, semakin tinggi harga pelan Onexox Black yang ditawarkan, semakin murah harga 1 GB data. Untuk kepuasan pelanggan dan penjimatan yang maksimum, pelanggan boleh memilih langganan plan B89DB kerana harga 1GB data untuk pelan ini tak sampai RM1. Sangat murah dan berbaloi.

Like Kami di FB

Categories
ONEXOX BLACK

Plan B10 Black Onexox

pakej-black-b10-onexox

Ciri-Ciri Plan B10 Black Onexox

  1. Komitmen bulanan Plan B10 Onexox Black yang sangat minima serendah RM10 sahaja. Murah bukan?
  2. Tempoh sah sebulan. Cuba fikirkan mana nak cari dengan bayaran hanya RM10 sebulan, anda
    menikmati tempoh sah 30 hari dan dapat pula free 1GB data & 20 minit masa berbual.
  3. FREE data 1Gb adalah data berkelajuan tinggi 4G dan bukannya basic data.
  4. 20 minit masa berbual adalah panggilan ke semua rangkaian. Blok panggilan pakej BLACK
    adalah 30 saat/blok – sangat jimat!
  5. Data dan minit yang tak habis guna akan bawa ke bulan berikutnya. Sekiranya data, minit & SMS habis digunakan, anda boleh beli/tambah melalui promosi happy hours.
  6. Data, minit dan SMS boleh dikongsi dengan semua pengguna prepaid dan Black Onexox.
  7. Mudah bayar bil! Hanya topup seperti mana anda topup untuk prepaid di mana-mana kedai
    atau platform topup sama ada secara online atau offline.

Kelebihan Plan B10 Black Onexox

SESUAI UNTUK SEMUA PERINGKAT (Jika tahu cara menggunakannya)
Dengan komitmen hanya RM10 sebulan, anda dapat tempoh sah 30 hari. Sehingga kini tiada telco lain yang topup RM10 dapat tempoh sah sebulan. User juga dapat free data 1Gb dan 20 minit masa berbual kesemua rangkaian.

Bagi mereka yang guna 4 – 5Gb sebulan, walaupun dengan plan B10, anda boleh topup dan langgan happy hour atau beli Add On Data. Sekiranya data tersebut tak habis digunakan, data tersebut tak hangus sebaliknya boleh bawa ke bulan-bulan yang berikutnya. Anda hanya perlu maintain komitmen RM10 sahaja untuk bulan tersebut. Apa nak rugi???… Berbanding telco lain yang cukup tempoh jika tak habis data akan hangus & terpaksa beli data baru. Ini sesuatu yang merugikan. Dengan Onexox, semuanya jimat.

Bagi user yang tak cukup minit masa berbual, anda boleh beli minit masa berbual melalui promosi happy hour 333 minit dengan harga RM30. Jangan bimbang, sekiranya tak habis bulan ini, ianya boleh bawa ke bulan seterusnya. Ada kemungkinan dengan sekali beli 333 minit anda boleh guna untuk buat panggilan berbulan-bulan lamanya. Paling menarik ialah minit call dikira 0.5 minit per blok yang menjadikannya paling jimat.

 

SESUAI UNTUK PENGGEMAR BASIC DATA
Anda boleh lihat & dengar ramai pengguna yang mencari PERCUMA basic data. Terdapat telco yang menawarkan PERCUMA basic data. Bunyinya sedap didengar PERCUMA tetapi untuk menggunakan basic internet, talian mesti aktif. Jika nak aktifkan talian, user mesti topup RM10 dan talian akan aktif 7 hari. Kalau nak guna sebulan basic data, secara tidak sedar user perlu topup RM30 – RM40 semata-mata nak dapat basic internet walaupun kredit masih bertimbun. Kelajuan basic internet yang diberikan hanya 64kbs sahaja dan hanya sesuai untuk guna whats app. Sekiranya dibuat pengiraan sebenar, jumlah penggunaan untuk whats app sahaja tak habis 1Gb sebulan.

Berdasarkan hujah di atas, lebih baik user pilih pakej Onexox Black B10 (1Gb + 20 min) dan setting handphone kepada 2G. Dengan setting 2G, akan jadilah basic internet. Data dan minit yang tak habis tidak hangus dan bawa ke bulan seterusnya. User hanya keluarkan RM10 sahaja setiap bulan BERBANDING habis RM30 – RM40 di telco lain.

 

HANYA PENGGUNA YANG PINTAR SAHAJA YANG TAHU MENILAI DAN REBUT KELEBIHAN YANG ADA DEPAN MATA

daftar-onexox-blackPercuma kos penghantaran!

Categories
ONEXOX BLACK

Kelebihan ONEXOX BLACK

Kelebihan Onexox Black ~ Dalam artikel kali ini, pihak kami akan membincangkan kenapa pelan Onexox Black LEBIH BAIK dari semua pelan postpaid yang ditawarkan oleh lain-lain Telco di Malaysia.

Berikut kami senaraikan beberapa kelebihan yang ada pada plan Onexox Black dan anda boleh bandingkan sendiri dengan Telco yang sedang anda guna sekarang.

Data anda sentiasa aktif. Anda tidak perlu sms kod atau kena buat pembayaran pendahuluan untuk aktifkan kuota. Perbandingan ni macam anda bawa kereta auto dengan kereta manual. Yang mana lebih mudah dan friendly user? Anda sendiri tahu jawapannya.

★ Baki kuota minit panggilan, data & SMS akan carry forward ke bulan depan sekiranya tidak habis digunakan dalam bulan ini. Lain-lain Telco, kesemua baki kuota minit panggilan, data dan sms akan hangus. Tiada pembaziran berlaku.

Tiada kontrak yang menyusahkan pengguna. Anda boleh tukar pelan bila-bila masa sahaja.

Pembayaran bil yang sangat mudah. Ini paling best. Anda nak pergi bayar kat center pun boleh. Pakai kad kredit atau debit kad pun boleh. Nak bayar melalui online banking pun boleh. Nak topup macam prepaid biasa kat mana-mana kedai yang ada jual topup XOX pun boleh. Topup juga boleh beli kat Seven Eleven. Mudah bukan.

★ Selain dari prepaid biasa, Onexox Black pun ada referral program. Setiap nombor yang diperkenalkan, anda berhak dapat 6% dari nilai pakej yang dilanggan. Wooowww.

Anda nak tahu berkenaan referral program Onexox?? KLIK DI SINI

JADI TUNGGU APA LAGI..???

❌ Lupakanlah lain-lain Telco yang paksa anda ikat kontrak sampai berbulan-bulan. Selamatkan diri anda.

❌ Lupakanlah lain-lain Telco yang buang duit bil anda dengan hangusnya baki kuota bulanan anda.

❌ Lupakanlah lain-lain Telco yang cuba kawal cara anda nak guna handphone anda sendiri. Lupakan Telco yang hadkan speed internet & lupakan juga Telco yang ada sekatan anda nak layari media sosial apa. Sanggupkah anda biarkan data yang tak habis dibiarkan hangus begitu saja. Jangan lupa, anda bayar semua tu, jadi ia adalah hak anda.

Kesimpulannya, sudah-sudah lah jadi mangsa pelan Telco yang hanya menguntungkan poket mereka sahaja yang berselindung di sebalik terma & syarat yang tersembunyi.

Kembalikan kuasa anda dalam  menentukan penggunaan handphone ke tangan anda sendiri!

BERTUKARLAH KE ONEXOX BLACK !

Kelebihan-onexox-black
Klik jer

#kelebihanonexoxblack

Categories
Blog ONEXOX BLACK Panggilan Tanpa Had Unlimited Call

PLAN UNLIMITED ONEXOX BLACK

PENGENALAN

Seluruh dunia kini masih dibelenggu dengan pandemik Covid 19. Norma hidup masyarakat Malaysia khasnya berubah 100%. Bagi yang bekerja, semua mesyuarat, bengkel, seminar mesti dilakukan secara online. Pelajar sekolah dan mahasiswa juga tidak ketinggalan. Banyak kelas dan kuliah terpaksa dilakukan secara online bagi mengelakkan wabak pandemik ini terus menular dalam masyarakat Malaysia.

Secara totalnya, gaya hidup masyarakat secara totalnya bergantung pada internet. Sudah semestinya anda perlukan internet laju bagi memudahkan urusan online anda. Nak tak kami tawarkan penyelesaian masalah yang anda hadapi dengan telco anda? Anda mungkin menghadapi masalah seperti di bawah:

  1. Kelajuan Internet ada limit kelajuan.
  2. Tonton video Youtube pada qualiti rendah.
  3. Unlimited Internet tetap ada limit datanya.
  4. Download/Upload pada kelajuan basic internet.
  5. Hotspot ada limit data, habis kena bayar lagi.

APA YANG ADA DI ONEXOX?

Bagi membantu menyelesaikan masalah anda, kami ada penyelesaiannya. Kenapa anda perlu memilih simkad ONEXOX?

  • Tiada sekatan selajuan.
  • Tiada pecahan data harian/mingguan.
  • Tiada pecahan data app/video.
  • Tiada limit pengguna untuk hotspot.
  • Tiada caj ‘Pay Per Use’
  • Tiada kontrak.
  • Baki data boleh Carry Forward.
  • Baki SMS boleh Carry Forward.
  • Unlimited Call kesemua rangkaian.
  • Blacklist boleh daftar.
  • Boleh kekal nombor lama atau guna baru.

Ya! Kesemua senarai di atas anda boleh dapat dengan plan terbaru kami! Plan data buffet B89DB @ 100GB dan plan data buffet B59DB @ 44GB memberikan anda data berkelajuan tinggi, panggilan unlimited kesemua telco dan unlimited pengguna untuk hotspot. Semua family atau rakan pejabat boleh hotspot data tersebut sampai lebam. Ramai pengguna ONEXOX dah bertukar ke plan unlimited ini. Anda boleh baca review pengguna ONEXOX BLACK. KLIK DI SINI  plan-unlimited-onexox-black

PLAN UNLIMITED ONEXOX BLACK

PLAN BUFFET B59DB ONEXOX BLACK
pelan-unlimited-onexox-black-b59db

  • DATA SOLID 44GB HIGHSPEED
  • UNLIMITED CALL KESEMUA TELCO
  • 100 SMS KESEMUA TELCO
  • TIADA SEKATAN KELAJUAN INTERNET
  • TIADA KONTRAK (Boleh terminate bila-bila masa)
  • Harga 1GB = RM1.34!!

Beli Sekarang

Jika ikut kiraan, harga yang ditawarkan sangat murah . Semua data adalah highspeed dan tiada catuan kelajuan

 

PLAN BUFFET B89DB ONEXOX BLACK
pelan-unlimited-onexox-black-b89db

  • DATA SOLID 100GB HIGHSPEED
  • UNLIMITED CALL KESEMUA TELCO
  • 200 SMS KESEMUA TELCO
  • TIADA SEKATAN KELAJUAN INTERNET
  • TIADA KONTRAK (Boleh terminate bila-bila masa)
  • Harga 1GB = RM0.89!!

Beli Sekarang

Jika ikut kiraan, harga yang ditawarkan sangat murah . Semua data adalah highspeed dan tiada catuan kelajuan

Sebagai penutup, pesanan kami, jika anda nak beli simkad, sila elakkan beberapa perkara berikut:

  1. Kuota data ada pecahan harian/mingguan.
  2. Kuota data ada pecahan untuk app/video.
  3. Beli data mahal tapi dapat kuota data sikit.
  4. Data tak habis tak boleh carry forward.
  5. Data habis kenakan caj ‘Pay Per Use’.

Plan ini adalah TERHAD. Anda boleh klik button whats app di bawah untuk dapatkan info lanjut. InsyaAllah pihak kami akan bantu anda dan beri panduan langkah demi langkah bagaimana nak daftar plan terbaik ini. Jika anda tak daftar segera anda memang rugi sebab pelan data special Onexox Black ini sangat jimat! Jika ada pertanyaan, anda boleh whats app admin untuk dapatkan info lanjut. Anda juga boleh tanya soalan melalui ruangan komen di bawah.

Nak Info Plan Buffet ONEXOX

LIKE KAMI DI FB

 

Categories
ONEXOX BLACK

PLAN EXTRA GB XOX

Apa itu Plan Extra GB XOX?

Wow Plan Extra GB XOX buat anda ~ Kini anda boleh dapatkan Extraaa Data dengan Onexox Black. Onexox Black memberikan anda DATA SOLID dan High Speed Internet. Tiada pecahan data pada hujung minggu, tengah malam, tiada PPU, tiada kontrak, tiada caj tersembunyi dan sebagainya. Secara total 24 jam laju internet berdesup.

Beberapa kelebihan plan Extra GB dari ONEXOX BLACK adalah seperti di bawah:

  • Internet High Speed (4G LTE)
  • Liputan Luas di seluruh Malaysia
  • DATA dan SMS tak guna habis boleh bawa ke bulan depan
  • Blacklist diterima
  • Boleh kekalkan nombor lama
  • Speed internet tidak disekat
  • 24 jam boleh pakai High Speed (tiada sekatan waktu/pecahan kuota)
  • Unlimited Calls ke semua network
  • Boleh Hotspot keseluruhan data tanpa had
  • Tiada caj @ syarat tersembunyi
  • Tiada Kontrak

extra-bg-one-xox
Anda TAK PERLU RISAU ~ TIADA KONTRAK

Apa Review Pelanggan XOX Melalui Plan ini?

Review Pelanggan XOX
Hotspot Tengok Nexflix Sampai Lebam

Review Pelanggan ONEXOX
Coverage Sangat Stabil dan Laju Berdesup

Review Pelanggan ONE XOX
Internet laju Berdesup dan Tanpa Syarat

EXTRA GB XOX

Bagaimana nak langgan plan Extra GB ini?

Untuk langgan plan istimewa ini, anda hanya perlu klik button di bawah untuk dapatkan info lanjut. Kos penghantaran adalah percuma!!

data-onexox-black-jimat
Categories
Blog Data Buffet ONEXOX BLACK

ONEXOX BLACK POSTPAID | KELEBIHAN ONEXOX BLACK

LAJU BETUL! 2 HARI LEPAS DAFTAR ONEXOX BLACK POSTPAID PLAN 44GB, TERUS UPGRED PLAN 100GB

Ini kisah Tuan SS. Tuan SS pun sama macam orang lain. Pengguna internet dan ada masalah telco asal yang tak berapa perform kelajuan internet. Bukan nak salahkan telco asal. Mungkin kawasan Tuan SS tak berapa elok coverage telco asal. Jadi tak berapa sesuai nak guna telco tu. Atau mungkin juga Tuan SS tak perasan plan yang dilanggan tu, ada kuota ataupun had untuk data kelajuan tinggi. Selebihnya adalah basic internet, yang kelajuannya bawah 100kbps. Jom terjah kisah tuan SS lepas daftar ONEXOX BLACK POSTPAID Plan 44GB, terus upgred plan 100GB.

Sama macam orang lain. Tuan SS pun agak ragu untuk tukar telco lain. Cuma bila baca tentang XOX kat Facebook, terdetik juga nak cuba. Mana tak nya, tengok orang cerita seronok guna XOX. Laju dan tak ada pecahan data. Nak hotspot semua data pun boleh. Tuan SS ni pengguna internet yang agak tegar juga. Banyak guna data sebulan-sebulan. Jadi dua pilihan untuk Tuan SS guna.

Tuan SS sebenarnya lebih sesuai untuk guna plan 100gb sebulan, tapi biasalah. Belum ada keyakinan lagi nak guna yang bulanan RM89. Takut coverage kat tempat tinggal tak stabil. Takut internet slow. Takut tak berbaloi, dan macam-macam lagi. Jadi Tuan SS nak cuba dulu. Tuan SS pilih yang 44gb sebulan, nak tengok kelajuan internet kat tempat tinggal beliau.

Alhamdulillah. Bila dah terima simkad, dan dah guna, Tuan SS sangat berpuas hati. Laju jer kata beliau. Tak sama macam telco sebelum ni. Esoknya, Tuan SS mesej lagi tanya kalau nak upgred yang 100gb, apa perlu dia buat? Eh! Baru sehari dah tanya nak upgred. Terkejut juga. Mungkin Tuan SS puas hati kot.

Maklum pada Tuan SS, biarlah sampai sebulan dulu. Sebab nak upgred yang 100gb ni, kena bayar RM89 plan 100gb pula. Dan kena bayar juga RM59 plan semasa. Bayaran ni akan dimasukkan dalam bil juga sebenarnya. Nanti bil akan jadi negatif. Tapi kena keluar duit banyak lah. Baru je sehari bayar RM59. Nak kena bayar RM148 lagi kalau nak upgred. Tuan SS setuju. Tapi dah banyak data dia guna. Tanya juga buat apa data banyak betul guna ni?

Tuan SS bagitau dia guna untuk download game PS4. Fuh! Boleh tahan juga tuan SS guna internet. Hari kedua, Tuan SS mesej lagi. Tuan SS cakap nak upgred plan 100gb. Data 44gb sebelum ni dah habis. Wah! 2 hari guna 44gb? Kalau macam tu 100gb pun tak cukup nak guna. Bukan tahap biasa tuan SS ni.

Tuan SS bagitahu bukan selalu guna banyak data macam tu. Jarang sangat. Sebab kena duduk rumah lama, download game sampai habis data 44gb. Tuan SS pun sanggup bayar RM148. Nak upgred plan 100gb. Tuan SS faham yang bayaran tu masuk dalam bil nanti. Seronok sangat bila dengar Tuan SS puas hati guna internet dari onexox ni. Dah lama tak merasa internet mobile yang laju.

Kalau tak cuba, memang Tuan SS tak tahu. Dan Tuan SS pun memang niat nak cuba. Sebab tu langgan plan 44gb dulu. Alhamdulillah Tuan SS puas hati. Lepas 2 hari, terus upgred plan 100gb. Seronok rasa bila dengar dalam 2 hari dapat guna 44gb dengan optimum. Setiap orang berbeza penggunaan dia. Ada orang, 10gb sebulan pun dah cukup. Ada orang, 100gb sebulan masih tak cukup.

TUAN SS MULA SEDAR KELEBIHAN ONEXOX BLACK

Apa pun, fahami tahap penggunaan sendiri, dan langganlah plan yang takde sekat kelajuan internet. Kita nak guna internet dengan laju jer. Takde sangkut-sangkut. Tapi kena pastikan coverage kat tempat kita support onexox. Kalau coverage tak ok, data internet kelajuan tinggi tu takkan berfungsi. Kena jelas yang tu. Kalau ramai sangat pengguna coverage sama kat satu tempat, pun boleh mengganggu kelajuan internet. Sama macam hari raya, bila semua orang berkumpul kat satu kawasan.

Apa pun, jika nak guna internet yang laju, elakkan melanggan plan yang ada kuota untuk highspeed data. Selebihnya adalah basic internet. Basic internet, kelajuannya bawah 100kbps. Kelajuan ni, hanya cukup untuk kita bermesej. Nak tengok video macam tak lepas. Onexox, dengan plan 44gb atau 100gb, adalah plan yang kesemua data adalah highspeed data. Tak ada kuota kelajuan.

Onexox juga tak kawal penggunaan data untuk app tertentu, atau untuk penggunaan hotspot. Maksudnya, kalau nak guna semua 100gb untuk hotspot pun boleh. Takde masalah. Tak ada pecahan data, dan onexox tak kawal penggunaan data. Kita kawal sendiri nak guna ke mana. Jika dah biasa dengan komitmen bil bulanan telefon yang tinggi, dan nak cuba penggunaan 100gb data highspeed, boleh cuba onexox dengan komitmen bulanan RM89 sahaja (Tak termasuk sst).

Plan data buffet B59DB dan B89DB kini boleh didapati di ONEXOX AFFILIATE ONLINE STORE. Anda boleh beli simkad secara online dan tiada sebarang caj penghantaran yang dikenakan. Mudah sahaja!! Untuk pendaftaran simkad, anda boleh klik button di bawah untuk daftar sendiri. Tanya lah dulu orang sekitar line internet onexox atau celcom macam mana. Kalau ok, insyaAllah onexox ni berbaloi. Pilih ONEXOX BLACK!