Categories
Data Buffet ONEXOX BLACK Panggilan Tanpa Had Xox Wifi Plan

DATA BUFFET ONEXOX JIMAT

PENGENALAN DATA BUFFET ONEXOX BLACK

Data Buffet Onexox Black Jimat? Betul ker?

Jom kami buktikan kepada anda semua. ONEXOX telah melancarkan pakej BLACK terbaharu iaitu Plan Data Buffet B59DB dan B89DB. Kedua-dua plan mempunyai data berkelajuan tinggi (HIGH SPEED) dan sangat menjimatkan! Sekiranya anda menghadapi masalah seperti di bawah:

Adakah Anda Hadapi Masalah Seperti Berikut?

  1. Bayaran bulanan mahal dan tidak sepadan dengan kuota data.
  2. Data Unlimited TETAPI kelajuan data hanya beberapa hari kemudian slow macam siput.
  3. Ada pecahan data untuk youtube, whats app, facebook, instagram dan sebagainya.
  4. Ada pecahan data hujung minggu dan tengah malam.
  5. Terikat dengan kontrak seperti 6 bulan, 1 tahun, 2 tahun dan lain-lain.

Solusi…

Sebagai penyelesaian masalah anda, Plan Data Buffet B59DB dan B89DB ONEXOX BLACK inilah plan yang paling tepat sebagai pilihan anda. Plan ini tampil dengan panggilan tanpa had kesemua telco dan plan data yang berfungsi seakan-akan unlimited data. Data ini adalah highspeed dan tiada pecahan untuk youtube, whats app, facebook, instagram dan sebagainya. Wooow!! Anda boleh henjut penggunaan data ini sesuka hati anda.

Apa Review Pengguna Mengenai Plan Buffet Data Onexox…

Betul Ker Data Onexox Jimat? Jom kami tunjukkan sebahagian testimoni atau review pelanggan mengenai plan data buffet Onexox.

maksud data buffet b89db onexox

“Saya guna B89DB. Line memang laju, stabil. 20GB + (Free 20GB x 4) sangat berbaloi. Dulu pre-paid, top-up sbln RM100 – 150”.

data buffet onexox

“Saya guna hotspot tengok neflix smart TV terbaik.. puas hati.. sebelum ni janji data unlimited tapi bila dah ujung2 due payment slow macam kura2 itu telco??? Tapi bila dah pakai XOX ni saya bagi 5 star…”

Plan data murah buffet onexox

“Betul. Saya sokong. Sekarang saya rasa smartphone saya dah jadi wifi bergerak. Isteri habis data atau kena tempat line slow (isteri guna telco lain) on hotspot. Anak nak guna laptop on hotspot. Dan speed berdesup. Tak lalek dah dengan wifi Starbucks atau hotel. 3 Tiang kena tinggal. 100GB High speed internet tanpa syarat. Kau nak stream weekdays ka, weekend ka, tengahari ka, tengah malam ka, stream media sosial ka anti-social ka, download game ka, gunalah sampai lebam. Sekian.”

Apakah Data Buffet?

Analogi Makan Buffet di Hotel vs Plan Data Buffet Onexox Black

Maksud data buffet onexox

“Plan baru Data Buffet ONEXOX Black dah macam makan buffet kat hotel. Anda bayar sekali sahaja dan anda boleh tambah berkali-kali. Kalau anda makan macam tak cukup, anda masih boleh tambah lagi kan? Sampailah anda rasa cannot go (terlalu kenyang). Analogi ini samalah juga dengan buffet data ONEXOX. Sebelum data anda kosong, sistem akan tambah lagi data, kemudian anda guna lagi dan sebelum data kosong, sistem akan tambah lagi data. Contoh tambahan data adalah seperti rajah di bawah.”

cara-tambahan-data-buffet-one-xox

Kesemua data tambahan ini adalah high speed dan bukan basic data. Paling menarik anda tak perlu buat bayaran tambahan. Bukan setakat data sahaja besar. Panggilan ke semua rangkaian adalah UNLIMITED!

Pakej Black Data Buffet B59DB @ 44GB

Plan-Black-Data-Buffet-B59DB-44GB
  1. Unlimited call ke semua rangkaian
  2. Data buffet maksimum sehingga 44 GB
  3. 100 SMS percuma kesemua Telco setiap bulan
  4. Liputan terbesar di Malaysia – Coverage Celcom
  5. TIADA pecahan data hujung minggu & tengah malam
  6. TIADA ada pecahan data yang menghadkan penggunaan anda
  7. TIADA kontrak. Anda boleh port out bila-bila masa.
  8. Internet berkelajuan tinggi 4G (Bergantung kepada liputan kawasan anda)
  9. Bayaran bulanan RM59 + 6% SST

Pakej Black Data Buffet B89DB @ 100GB

black-data-buffet-b89db-100gb
  1. Unlimited call ke semua rangkaian
  2. Data buffet maksimum sehingga 100 GB
  3. 200 SMS percuma kesemua Telco setiap bulan
  4. Liputan terbesar di Malaysia – Coverage Celcom
  5. TIADA pecahan data hujung minggu & tengah malam
  6. TIADA ada pecahan data yang menghadkan penggunaan anda
  7. TIADA kontrak. Anda boleh port out bila-bila masa.
  8. Internet berkelajuan tinggi 4G (Bergantung kepada liputan kawasan anda)
  9. Bayaran bulanan RM89 + 6% SST

Bagaimana nak daftar Plan Data Buffet?

Plan data buffet B59DB dan B89DB kini boleh didapati di Onexox Affiliate Online Store. Anda boleh beli simkad secara online dan tiada sebarang caj penghantaran yang dikenakan. Mudah sahaja!! Untuk pendaftaran simkad, anda boleh klik button di bawah.

Plan ini adalah TERHAD. Anda boleh klik button whats app di bawah untuk dapatkan info lanjut. InsyaAllah pihak kami akan bantu anda dan beri panduan langkah demi langkah bagaimana nak daftar plan terbaik ini. Jika anda tak daftar segera anda memang rugi sebab data buffet Onexox sangat jimat!

Soal Jawab Plan Buffet ONEXOX BLACK

Nota

Jika ada sebarang pertanyaan, anda boleh hubungi kami bila-bila masa

Like kami di FB untuk dapatkan info dan update promo terbaru dari Onexox.

Categories
Blog Data Buffet ONEXOX BLACK

ONEXOX BLACK POSTPAID | KELEBIHAN ONEXOX BLACK

LAJU BETUL! 2 HARI LEPAS DAFTAR ONEXOX BLACK POSTPAID PLAN 44GB, TERUS UPGRED PLAN 100GB

Ini kisah Tuan SS. Tuan SS pun sama macam orang lain. Pengguna internet dan ada masalah telco asal yang tak berapa perform kelajuan internet. Bukan nak salahkan telco asal. Mungkin kawasan Tuan SS tak berapa elok coverage telco asal. Jadi tak berapa sesuai nak guna telco tu. Atau mungkin juga Tuan SS tak perasan plan yang dilanggan tu, ada kuota ataupun had untuk data kelajuan tinggi. Selebihnya adalah basic internet, yang kelajuannya bawah 100kbps. Jom terjah kisah tuan SS lepas daftar ONEXOX BLACK POSTPAID Plan 44GB, terus upgred plan 100GB.

Sama macam orang lain. Tuan SS pun agak ragu untuk tukar telco lain. Cuma bila baca tentang XOX kat Facebook, terdetik juga nak cuba. Mana tak nya, tengok orang cerita seronok guna XOX. Laju dan tak ada pecahan data. Nak hotspot semua data pun boleh. Tuan SS ni pengguna internet yang agak tegar juga. Banyak guna data sebulan-sebulan. Jadi dua pilihan untuk Tuan SS guna.

Tuan SS sebenarnya lebih sesuai untuk guna plan 100gb sebulan, tapi biasalah. Belum ada keyakinan lagi nak guna yang bulanan RM89. Takut coverage kat tempat tinggal tak stabil. Takut internet slow. Takut tak berbaloi, dan macam-macam lagi. Jadi Tuan SS nak cuba dulu. Tuan SS pilih yang 44gb sebulan, nak tengok kelajuan internet kat tempat tinggal beliau.

Alhamdulillah. Bila dah terima simkad, dan dah guna, Tuan SS sangat berpuas hati. Laju jer kata beliau. Tak sama macam telco sebelum ni. Esoknya, Tuan SS mesej lagi tanya kalau nak upgred yang 100gb, apa perlu dia buat? Eh! Baru sehari dah tanya nak upgred. Terkejut juga. Mungkin Tuan SS puas hati kot.

Maklum pada Tuan SS, biarlah sampai sebulan dulu. Sebab nak upgred yang 100gb ni, kena bayar RM89 plan 100gb pula. Dan kena bayar juga RM59 plan semasa. Bayaran ni akan dimasukkan dalam bil juga sebenarnya. Nanti bil akan jadi negatif. Tapi kena keluar duit banyak lah. Baru je sehari bayar RM59. Nak kena bayar RM148 lagi kalau nak upgred. Tuan SS setuju. Tapi dah banyak data dia guna. Tanya juga buat apa data banyak betul guna ni?

Tuan SS bagitau dia guna untuk download game PS4. Fuh! Boleh tahan juga tuan SS guna internet. Hari kedua, Tuan SS mesej lagi. Tuan SS cakap nak upgred plan 100gb. Data 44gb sebelum ni dah habis. Wah! 2 hari guna 44gb? Kalau macam tu 100gb pun tak cukup nak guna. Bukan tahap biasa tuan SS ni.

Tuan SS bagitahu bukan selalu guna banyak data macam tu. Jarang sangat. Sebab kena duduk rumah lama, download game sampai habis data 44gb. Tuan SS pun sanggup bayar RM148. Nak upgred plan 100gb. Tuan SS faham yang bayaran tu masuk dalam bil nanti. Seronok sangat bila dengar Tuan SS puas hati guna internet dari onexox ni. Dah lama tak merasa internet mobile yang laju.

Kalau tak cuba, memang Tuan SS tak tahu. Dan Tuan SS pun memang niat nak cuba. Sebab tu langgan plan 44gb dulu. Alhamdulillah Tuan SS puas hati. Lepas 2 hari, terus upgred plan 100gb. Seronok rasa bila dengar dalam 2 hari dapat guna 44gb dengan optimum. Setiap orang berbeza penggunaan dia. Ada orang, 10gb sebulan pun dah cukup. Ada orang, 100gb sebulan masih tak cukup.

TUAN SS MULA SEDAR KELEBIHAN ONEXOX BLACK

Apa pun, fahami tahap penggunaan sendiri, dan langganlah plan yang takde sekat kelajuan internet. Kita nak guna internet dengan laju jer. Takde sangkut-sangkut. Tapi kena pastikan coverage kat tempat kita support onexox. Kalau coverage tak ok, data internet kelajuan tinggi tu takkan berfungsi. Kena jelas yang tu. Kalau ramai sangat pengguna coverage sama kat satu tempat, pun boleh mengganggu kelajuan internet. Sama macam hari raya, bila semua orang berkumpul kat satu kawasan.

Apa pun, jika nak guna internet yang laju, elakkan melanggan plan yang ada kuota untuk highspeed data. Selebihnya adalah basic internet. Basic internet, kelajuannya bawah 100kbps. Kelajuan ni, hanya cukup untuk kita bermesej. Nak tengok video macam tak lepas. Onexox, dengan plan 44gb atau 100gb, adalah plan yang kesemua data adalah highspeed data. Tak ada kuota kelajuan.

Onexox juga tak kawal penggunaan data untuk app tertentu, atau untuk penggunaan hotspot. Maksudnya, kalau nak guna semua 100gb untuk hotspot pun boleh. Takde masalah. Tak ada pecahan data, dan onexox tak kawal penggunaan data. Kita kawal sendiri nak guna ke mana. Jika dah biasa dengan komitmen bil bulanan telefon yang tinggi, dan nak cuba penggunaan 100gb data highspeed, boleh cuba onexox dengan komitmen bulanan RM89 sahaja (Tak termasuk sst).

Plan data buffet B59DB dan B89DB kini boleh didapati di ONEXOX AFFILIATE ONLINE STORE. Anda boleh beli simkad secara online dan tiada sebarang caj penghantaran yang dikenakan. Mudah sahaja!! Untuk pendaftaran simkad, anda boleh klik button di bawah untuk daftar sendiri. Tanya lah dulu orang sekitar line internet onexox atau celcom macam mana. Kalau ok, insyaAllah onexox ni berbaloi. Pilih ONEXOX BLACK!

Categories
xox black app

XOX BLACK Application New Feature Release

Assalamualaikum & Salam sejahtera kepada semua pengguna simkad ONEXOX, mohon rujuk Memo & FAQ di bawah berkenaan ciri-ciri aplikasi XOX BLACK yang terkini! Versi terkini application BLACK XOX adalah v1.4.3

Ciri-ciri baru adalah seperti di bawah:

  • Pembelian Season pass & happy hour melalui E-Wallet
  • Tawaran ekslusif untuk pengguna yang pertama kali menggunakan BLACK APPS
  • Perkongsian soft pin kepada pengguna yang tidak menggunakan BLACK APPS
  • Penambahbaikan UIUX

Anda belum guna simkad BLACK ONEXOX? Daftar sekarang juga. Data dan masa berbual carry forward ke bulan berikutnya sekiranya tidak habis digunakan. Jimat dan amat berbaloi-baloi dengan ONEXOX BLACK.

like-kami-di-fb