PENGENALAN

Happy dengan “Plan Upgrade”?? Tungguuuu, tarik nafas dalam-dalam dan sedia untuk melompat kerana yang ditunggu-tunggu telah pun tiba. Bermula 11 MAC 2020, pelan Data Buffet B59DB ONEXOX BLACK dilancarkan secara rasminya. Satu lagi kejutan dibuat oleh ONEXOX. Pelan ini adalah pelan data buffet yang terbaru selepas mendapat sambutan pelancaran pelan data buffet B89DB pada 15 September 2019 yang lalu. Sekiranya anda menghadapi masalah seperti di bawah:

  1. Bayaran bulanan mahal & tidak sepadan dengan kuota data
  2. Data Unlimited TETAPI kelajuan data hanya beberapa hari kemudian slow macam siput
  3. Ada pecahan data untuk youtube, whats app, facebook, instagram dan sebagainya
  4. Ada pecahan data hujung minggu & tengah malam
  5. Terikat dengan kontrak seperti 6 bulan, 1 tahun, 2 tahun dan lain-lain.

Pelan Data Buffet B59DB ONEXOX BLACK inilah Pelan yang paling tepat sebagai pilihan anda. Pelan ini tampil dengan panggilan tanpa had kesemua telco, 100 SMS percuma dan Pelan data maksimum sehingga 44 GB. Data ini adalah highspeed dan tiada pecahan untuk youtube, whats app, facebook, instagram dan sebagainya. Wooow!! Anda boleh henjut penggunaan data ini sesuka hati anda.

Dapatkan Pelan Data Buffet B59DB Onexox
daftar-pelan-data-buffet-b59db-one-xox
Dapatkan Pelan Data Buffet B59DB Onexox berfungsi

Bagaimana Pelan Data Buffet B59DB Onexox berfungsi?

Secara mudah dan ringkas, setiap bulan anda akan mendapat data permulaan (BLOK PERTAMA) sebanyak 12 GB. Selepas penggunaan 12 GB yang pertama kurang dari 5 GB, anda akan menerima lagi 8 GB(BLOK KEDUA) seterusnya secara PERCUMA. Sekiranya tambahan 8 GB ini kurang dari 5 GB, anda akan menerima lagi 8 GB (BLOK KETIGA). Secara puratanya, tambahan 8 GB ini akan diberikan sebanyak empat kali dan anda boleh kira berapakah jumlah kesemua data yang anda dapat untuk setiap bulan termasuk dengan data permulaan 12 GB.

Analogi Buffet kat Hotel

Pelan Data Buffet B59DB Onexox Black
Analogi Makan Buffet di Hotel vs Data Buffet ONEXOX

Plan baru Data Buffet ONEXOX dah macam makan buffet kat hotel. Anda bayar sekali sahaja dan anda boleh tambah berkali-kali. Kalau anda makan macam tak cukup, anda masih boleh tambah lagi kan? Sampailah anda rasa cannot go(terlalu kenyang). Analogi ini samalah juga dengan buffet data ONEXOX. Sebelum data anda kosong, sistem akan tambah lagi 8GB, kemudian anda guna lagi dan sebelum data kosong, sistem akan tambah lagi 8GB.

Kesemua data tambahan ini adalah high speed dan bukan basic data. Paling menarik anda tak perlu buat bayaran tambahan. Bukan setakat data sahaja besar. Panggilan ke semua rangkaian adalah UNLIMITED!

Ciri-Ciri Pelan Data, Minit dan SMS B59DB

  1. 12 Gb + Buffet data maksimum sehingga 44 GB.
  2. Unlimited call ke semua rangkaian
  3. 100 SMS setiap bulan
  4. Internet berkelajuan tinggi 4G (Bergantung kepada liputan kawasan anda)
  5. Liputan terbesar di malaysia – Coverage Celcom
  6. TIADA ada pecahan data yang menghadkan penggunaan anda.
  7. TIADA pecahan data hujung minggu & tengah malam.
  8. TIADA kontrak. Anda boleh port out bila-bila masa
  9. Black list diterima
  10. Bayaran bulanan RM59 + 6% SST.

Bagaimana nak daftar?

Di atas permintaan ramai, pelan data buffet B59DB kini boleh didapati di ONEXOX AFFILIATE ONLINE STORE. Anda boleh beli simkad secara online. PERCUMA KOS PENGHANTARAN! Mudah sahaja!! Untuk pendaftaran simkad, anda boleh klik button di bawah.

Pelan ini adalah TERHAD. Anda boleh klik button whats app di bawah untuk dapatkan info lanjut. InsyaAllah pihak kami akan bantu anda dan beri panduan langkah demi langkah bagaimana nak daftar pelan terbaik ini.

Soal Jawab Plan Data Buffet B59DB ONEXOX BLACK

SOALAN:
Saya berminat daftar plan data buffet ini. Adakah saya mesti guna
nombor baru atau saya boleh kekalkan nombor lama?

JAWAPAN:
Ada 2 pilihan. Anda boleh pilih sama ada menggunakan nombor baru
atau kekalkan nombor lama anda ke pakej ini. Sekiranya anda ingin guna nombor baru, anda boleh pilih dari senarai yang kami berikan.

Sekiranya anda ingin kekalkan nombor lama, pastikan syarat-syarat
di bawah dipenuhi.

Syarat Kekalkan Nombor Lama (MNP-Mobile Number Portability)

Untuk pelanggan pasca bayar:
1. Pastikan anda ialah pemilik akaun.
2. Langganan anda dalam berkeadaan aktif tanpa sebarang tunggakan
bil dan tiada ikatan kontrak oleh penyedia rangkaian sedia ada.
3. Jika anda mempunyai talian tambahan, kesemua talian mesti
dipindahkan bersama ATAU dipisahkan terlebih dahulu jika ada
diantara talian tambahan tidak mahu dipindahkan.
4. Sila rujuk kepada penyedia rangkaian anda jika terdapat sebarang
kesulitan semasa memohon untuk MNP ke ONEXOX.

Untuk pelanggan prabayar:
1. Pastikan anda ialah pemilik langganan.
2. Sila pastikan nama penuh serta nombor kad pengenalan untuk permohonan MNP adalah sama dengan butiran yang diberikan semasa mendaftar dengan langganan sedia ada.
3. Langganan anda dalam keadaan aktif.
4. Sila rujuk kepada penyedia rangkaian anda jika terdapat sebarang
kesulitan semasa memohon untuk MNP ke ONEXOX.

Nota:
1. Proses pengaktifan mengambil masa 1-5 hari bekerja daripada tarikh
permohonan dibuat.
2. Pengedar kami tidak dibenarkan menjadi wakil anda untuk
berurusan dengan mana-mana pihak jika terdapat sebarang kesulitan
semasa permohonan MNP.