Categories
Data Buffet ONEXOX BLACK Panggilan Tanpa Had Xox Wifi Plan

DATA BUFFET ONEXOX JIMAT

PENGENALAN DATA BUFFET ONEXOX BLACK

Data Buffet Onexox Black Jimat? Betul ker?

Jom kami buktikan kepada anda semua. ONEXOX telah melancarkan pakej BLACK terbaharu iaitu Plan Data Buffet B59DB dan B89DB. Kedua-dua plan mempunyai data berkelajuan tinggi (HIGH SPEED) dan sangat menjimatkan! Sekiranya anda menghadapi masalah seperti di bawah:

Adakah Anda Hadapi Masalah Seperti Berikut?

  1. Bayaran bulanan mahal dan tidak sepadan dengan kuota data.
  2. Data Unlimited TETAPI kelajuan data hanya beberapa hari kemudian slow macam siput.
  3. Ada pecahan data untuk youtube, whats app, facebook, instagram dan sebagainya.
  4. Ada pecahan data hujung minggu dan tengah malam.
  5. Terikat dengan kontrak seperti 6 bulan, 1 tahun, 2 tahun dan lain-lain.

Solusi…

Sebagai penyelesaian masalah anda, Plan Data Buffet B59DB dan B89DB ONEXOX BLACK inilah plan yang paling tepat sebagai pilihan anda. Plan ini tampil dengan panggilan tanpa had kesemua telco dan plan data yang berfungsi seakan-akan unlimited data. Data ini adalah highspeed dan tiada pecahan untuk youtube, whats app, facebook, instagram dan sebagainya. Wooow!! Anda boleh henjut penggunaan data ini sesuka hati anda.

Apa Review Pengguna Mengenai Plan Buffet Data Onexox…

Betul Ker Data Onexox Jimat? Jom kami tunjukkan sebahagian testimoni atau review pelanggan mengenai plan data buffet Onexox.

maksud data buffet b89db onexox

“Saya guna B89DB. Line memang laju, stabil. 20GB + (Free 20GB x 4) sangat berbaloi. Dulu pre-paid, top-up sbln RM100 – 150”.

data buffet onexox

“Saya guna hotspot tengok neflix smart TV terbaik.. puas hati.. sebelum ni janji data unlimited tapi bila dah ujung2 due payment slow macam kura2 itu telco??? Tapi bila dah pakai XOX ni saya bagi 5 star…”

Plan data murah buffet onexox

“Betul. Saya sokong. Sekarang saya rasa smartphone saya dah jadi wifi bergerak. Isteri habis data atau kena tempat line slow (isteri guna telco lain) on hotspot. Anak nak guna laptop on hotspot. Dan speed berdesup. Tak lalek dah dengan wifi Starbucks atau hotel. 3 Tiang kena tinggal. 100GB High speed internet tanpa syarat. Kau nak stream weekdays ka, weekend ka, tengahari ka, tengah malam ka, stream media sosial ka anti-social ka, download game ka, gunalah sampai lebam. Sekian.”

Apakah Data Buffet?

Analogi Makan Buffet di Hotel vs Plan Data Buffet Onexox Black

Maksud data buffet onexox

“Plan baru Data Buffet ONEXOX Black dah macam makan buffet kat hotel. Anda bayar sekali sahaja dan anda boleh tambah berkali-kali. Kalau anda makan macam tak cukup, anda masih boleh tambah lagi kan? Sampailah anda rasa cannot go (terlalu kenyang). Analogi ini samalah juga dengan buffet data ONEXOX. Sebelum data anda kosong, sistem akan tambah lagi data, kemudian anda guna lagi dan sebelum data kosong, sistem akan tambah lagi data. Contoh tambahan data adalah seperti rajah di bawah.”

cara-tambahan-data-buffet-one-xox

Kesemua data tambahan ini adalah high speed dan bukan basic data. Paling menarik anda tak perlu buat bayaran tambahan. Bukan setakat data sahaja besar. Panggilan ke semua rangkaian adalah UNLIMITED!

Pakej Black Data Buffet B59DB @ 44GB

Plan-Black-Data-Buffet-B59DB-44GB
  1. Unlimited call ke semua rangkaian
  2. Data buffet maksimum sehingga 44 GB
  3. 100 SMS percuma kesemua Telco setiap bulan
  4. Liputan terbesar di Malaysia – Coverage Celcom
  5. TIADA pecahan data hujung minggu & tengah malam
  6. TIADA ada pecahan data yang menghadkan penggunaan anda
  7. TIADA kontrak. Anda boleh port out bila-bila masa.
  8. Internet berkelajuan tinggi 4G (Bergantung kepada liputan kawasan anda)
  9. Bayaran bulanan RM59 + 6% SST

Pakej Black Data Buffet B89DB @ 100GB

black-data-buffet-b89db-100gb
  1. Unlimited call ke semua rangkaian
  2. Data buffet maksimum sehingga 100 GB
  3. 200 SMS percuma kesemua Telco setiap bulan
  4. Liputan terbesar di Malaysia – Coverage Celcom
  5. TIADA pecahan data hujung minggu & tengah malam
  6. TIADA ada pecahan data yang menghadkan penggunaan anda
  7. TIADA kontrak. Anda boleh port out bila-bila masa.
  8. Internet berkelajuan tinggi 4G (Bergantung kepada liputan kawasan anda)
  9. Bayaran bulanan RM89 + 6% SST

Bagaimana nak daftar Plan Data Buffet?

Plan data buffet B59DB dan B89DB kini boleh didapati di Onexox Affiliate Online Store. Anda boleh beli simkad secara online dan tiada sebarang caj penghantaran yang dikenakan. Mudah sahaja!! Untuk pendaftaran simkad, anda boleh klik button di bawah.

Plan ini adalah TERHAD. Anda boleh klik button whats app di bawah untuk dapatkan info lanjut. InsyaAllah pihak kami akan bantu anda dan beri panduan langkah demi langkah bagaimana nak daftar plan terbaik ini. Jika anda tak daftar segera anda memang rugi sebab data buffet Onexox sangat jimat!

Soal Jawab Plan Buffet ONEXOX BLACK

Nota

Jika ada sebarang pertanyaan, anda boleh hubungi kami bila-bila masa

Like kami di FB untuk dapatkan info dan update promo terbaru dari Onexox.

Categories
Data Buffet

Data Solid Tanpa Pecahan

ONEXOX BLACK menawarkan plan data yang solid tanpa sebarang pecahan. Pengguna boleh kawal sendiri penggunaan data. Pelan data ONEXOX sangat fleksibel untuk memberikan lebih penjimatan kepada pengguna dan lebih kawalan kepada pengguna untuk menguruskan penggunaan mereka sendiri.

Lihat Senario Pelanggan Di Bawah

Antara keluhan pelanggan yang biasa kami terima.

“Aku dah bayar suka hati aku la nak pakai macam mana ! Tak payah nak pecah-pecah !

Pecah data weekend laa, pecah data laju data slow lahh, pecah hotspot lahh dan macam-macam dia punya pecah

Aku nak pakai lah ikut suka hati, takde nak sekat2 atau nak pecah”

Berdasarkan keluhan-keluhan pelanggan seperti di atas kini ONEXOX hadir dengan plan BLACK dengan data yang solid, TANPA PECAHAN dan semua kuota akan dibawa ke depan sekiranya ia tidak habis digunakan. Tiada pembaziran berlaku.

MEMPERKENALKAN PLAN DATA SOLID TANPA PECAHAN

Bagi menyelesaikan masalah keluhan pelanggan seperti di atas, ONEXOX telah memperkenalkan Plan DB dengan data yang agak besar sehingga mencecah 100GB tanpa sebarang pecahan. DB bermaksud Data Buffet. Plan Data Buffet yang diperkenalkan oleh ONEXOX adalah B59DB dan B89DB.

Kelebihan plan Black B59DB dan B89DB adalah tak terhad penggunaannya untuk mana-mana apps. Dengan data yang diberikan tu kita sebagai pengguna boleh guna untuk mana-mana aplikasi, browser dan boleh guna bila-bila masa. Dengan Onexox Black, semua data takde capped speed. Pengguna bebas guna sampai habis kuota yang diberikan. Pelanggan juga tak perlu nak tunggu pukul berapa atau hari minggu untuk dapat guna data dengan speed yang maksimum.

Panggilan Tanpa Had

Untuk plan data buffet ini juga, panggilan adalah unlimited. Tiada had panggilan. Pelanggan boleh buat panggilan ke mana-mana rangkaian dan boleh berbual sampai lebam. Walau bagaimanapun, panggilan ke nombor 1 800 XX XXX dan 1 300 XX XXX tidak termasuk dalam syarat ini dan panggilan ke nombor-nombor ini akan dicaj.

Plan Data, Minit dan SMS B89DB

PLANB89DB
DataTotal Data Buffet 100GB
HotspotMaksimum Hotspot 100GB (unlimited user)
PanggilanUnlimited Ke Semua Rangkaian
SMS200 Ke Semua Rangkaian
PendaftaranRM89

Plan Data, Minit dan SMS B59DB

PlanB59DB
DataTotal Data Buffet 44GB
HotspotMaksimum Hotspot 44GB (unlimited user)
PanggilanUnlimited Ke Semua Rangkaian
SMS100 Ke Semua Rangkaian
PendaftaranRM59

Bagaimana Konsep Plan Data Buffet Berfungsi?

Untuk Plan B59DB

  1. Kuota awal 12GB + Unlimited Call + 100 SMS
  2. Bila baki data 1GB, 8GB ditambah secara automatik
  3. Tambahan 8GB boleh berlaku 4 kali dalam tempoh sebulan. Jadi jumlah data 44GB sebulan!

Untuk Plan B89DB

  1. Kuota awal 20GB + Unlimited Call + 200 SMS
  2. Bila baki data 1GB, 20GB blok ke-2 ditambah secara automatik
  3. Tambahan 20GB boleh berlaku 4 kali dalam tempoh sebulan. Jadi jumlah data 100GB sebulan!

Bagaimana Nak Langgan Plan DB

Plan ini sebenarnya sangat terhad. Anda boleh klik button Info Lanjut untuk langgan plan data buffet ONEXOX Black.

Jika anda ada sebarang pertanyaan berkenaan plan data buffet ONEXOX black, anda boleh hubungikami melalui link whats app.

LIKE KAMI DI FB untuk dapatkan promosi terkini dari Onexox.

Categories
Blog Data Buffet ONEXOX BLACK

ONEXOX BLACK POSTPAID | KELEBIHAN ONEXOX BLACK

LAJU BETUL! 2 HARI LEPAS DAFTAR ONEXOX BLACK POSTPAID PLAN 44GB, TERUS UPGRED PLAN 100GB

Ini kisah Tuan SS. Tuan SS pun sama macam orang lain. Pengguna internet dan ada masalah telco asal yang tak berapa perform kelajuan internet. Bukan nak salahkan telco asal. Mungkin kawasan Tuan SS tak berapa elok coverage telco asal. Jadi tak berapa sesuai nak guna telco tu. Atau mungkin juga Tuan SS tak perasan plan yang dilanggan tu, ada kuota ataupun had untuk data kelajuan tinggi. Selebihnya adalah basic internet, yang kelajuannya bawah 100kbps. Jom terjah kisah tuan SS lepas daftar ONEXOX BLACK POSTPAID Plan 44GB, terus upgred plan 100GB.

Sama macam orang lain. Tuan SS pun agak ragu untuk tukar telco lain. Cuma bila baca tentang XOX kat Facebook, terdetik juga nak cuba. Mana tak nya, tengok orang cerita seronok guna XOX. Laju dan tak ada pecahan data. Nak hotspot semua data pun boleh. Tuan SS ni pengguna internet yang agak tegar juga. Banyak guna data sebulan-sebulan. Jadi dua pilihan untuk Tuan SS guna.

Tuan SS sebenarnya lebih sesuai untuk guna plan 100gb sebulan, tapi biasalah. Belum ada keyakinan lagi nak guna yang bulanan RM89. Takut coverage kat tempat tinggal tak stabil. Takut internet slow. Takut tak berbaloi, dan macam-macam lagi. Jadi Tuan SS nak cuba dulu. Tuan SS pilih yang 44gb sebulan, nak tengok kelajuan internet kat tempat tinggal beliau.

Alhamdulillah. Bila dah terima simkad, dan dah guna, Tuan SS sangat berpuas hati. Laju jer kata beliau. Tak sama macam telco sebelum ni. Esoknya, Tuan SS mesej lagi tanya kalau nak upgred yang 100gb, apa perlu dia buat? Eh! Baru sehari dah tanya nak upgred. Terkejut juga. Mungkin Tuan SS puas hati kot.

Maklum pada Tuan SS, biarlah sampai sebulan dulu. Sebab nak upgred yang 100gb ni, kena bayar RM89 plan 100gb pula. Dan kena bayar juga RM59 plan semasa. Bayaran ni akan dimasukkan dalam bil juga sebenarnya. Nanti bil akan jadi negatif. Tapi kena keluar duit banyak lah. Baru je sehari bayar RM59. Nak kena bayar RM148 lagi kalau nak upgred. Tuan SS setuju. Tapi dah banyak data dia guna. Tanya juga buat apa data banyak betul guna ni?

Tuan SS bagitau dia guna untuk download game PS4. Fuh! Boleh tahan juga tuan SS guna internet. Hari kedua, Tuan SS mesej lagi. Tuan SS cakap nak upgred plan 100gb. Data 44gb sebelum ni dah habis. Wah! 2 hari guna 44gb? Kalau macam tu 100gb pun tak cukup nak guna. Bukan tahap biasa tuan SS ni.

Tuan SS bagitahu bukan selalu guna banyak data macam tu. Jarang sangat. Sebab kena duduk rumah lama, download game sampai habis data 44gb. Tuan SS pun sanggup bayar RM148. Nak upgred plan 100gb. Tuan SS faham yang bayaran tu masuk dalam bil nanti. Seronok sangat bila dengar Tuan SS puas hati guna internet dari onexox ni. Dah lama tak merasa internet mobile yang laju.

Kalau tak cuba, memang Tuan SS tak tahu. Dan Tuan SS pun memang niat nak cuba. Sebab tu langgan plan 44gb dulu. Alhamdulillah Tuan SS puas hati. Lepas 2 hari, terus upgred plan 100gb. Seronok rasa bila dengar dalam 2 hari dapat guna 44gb dengan optimum. Setiap orang berbeza penggunaan dia. Ada orang, 10gb sebulan pun dah cukup. Ada orang, 100gb sebulan masih tak cukup.

TUAN SS MULA SEDAR KELEBIHAN ONEXOX BLACK

Apa pun, fahami tahap penggunaan sendiri, dan langganlah plan yang takde sekat kelajuan internet. Kita nak guna internet dengan laju jer. Takde sangkut-sangkut. Tapi kena pastikan coverage kat tempat kita support onexox. Kalau coverage tak ok, data internet kelajuan tinggi tu takkan berfungsi. Kena jelas yang tu. Kalau ramai sangat pengguna coverage sama kat satu tempat, pun boleh mengganggu kelajuan internet. Sama macam hari raya, bila semua orang berkumpul kat satu kawasan.

Apa pun, jika nak guna internet yang laju, elakkan melanggan plan yang ada kuota untuk highspeed data. Selebihnya adalah basic internet. Basic internet, kelajuannya bawah 100kbps. Kelajuan ni, hanya cukup untuk kita bermesej. Nak tengok video macam tak lepas. Onexox, dengan plan 44gb atau 100gb, adalah plan yang kesemua data adalah highspeed data. Tak ada kuota kelajuan.

Onexox juga tak kawal penggunaan data untuk app tertentu, atau untuk penggunaan hotspot. Maksudnya, kalau nak guna semua 100gb untuk hotspot pun boleh. Takde masalah. Tak ada pecahan data, dan onexox tak kawal penggunaan data. Kita kawal sendiri nak guna ke mana. Jika dah biasa dengan komitmen bil bulanan telefon yang tinggi, dan nak cuba penggunaan 100gb data highspeed, boleh cuba onexox dengan komitmen bulanan RM89 sahaja (Tak termasuk sst).

Plan data buffet B59DB dan B89DB kini boleh didapati di ONEXOX AFFILIATE ONLINE STORE. Anda boleh beli simkad secara online dan tiada sebarang caj penghantaran yang dikenakan. Mudah sahaja!! Untuk pendaftaran simkad, anda boleh klik button di bawah untuk daftar sendiri. Tanya lah dulu orang sekitar line internet onexox atau celcom macam mana. Kalau ok, insyaAllah onexox ni berbaloi. Pilih ONEXOX BLACK!

Categories
Data Buffet

4 ORANG GUNA HOTSPOT MAIN GAME ONLINE. TAKDE SANGKUT PUN. ONEXOX LAJU BETUL

Ini kisah sendiri. Coverage di kawasan saya memang laju. Pastikan coverage xox laju kat tempat masing-masing sebelum melanggan. Cuti sekolah ni, anak-anak ambil peluang untuk main game. Kerja sekolah dah siap, bagilah peluang untuk anak-anak happy.

Balik kampung, berkumpul dengan sepupu dia, main game online sama-sama. Ada sorang ni, main sama-sama kemudian dia simpan ipad dia dalam bilik. Dengarnya tak best main. Tersekat-sekat. Suruh dia ambil balik. Guna hotspot yang anak-anak sedang guna. 100gb sebulan. Takde hal.

Bila guna hotspot yang xox punya, terus happy dapat main game dengan laju. 4 orang main game guna hotspot sama. Ok jer laju takde sangkut-sangkut. Fuh rasa seronok pulak dapat bagi kegembiraan pada anak-anak dan sepupunya. Tak perlu ambil yang 100gb sebulan. Guna jarang-jarang untuk anak main game, cukuplah ambil yang 44gb sebulan.

Bulanan hanya RM59 sahaja. Guna untuk diri sendiri. Hujung minggu, boleh buat hotspot untuk ahli keluarga. Oh ya! Unlimited call jugak. Jadi takde perlu risau kalau nak call lama-lama. Yang penting, bila nak guna internet, takde sekat-sekat. Laju jer. Nak tengok video pun seronok.

44gb sebulan dan unlimited call. Boleh hotspot dan masih laju. RM59 sahaja sebulan. Jom lah! Saya yang setia dengan telco asal berbelas tahun pun nak tukar. Oh ya, jika anda nak try guna plan buffet ONEXOX, ada 2 pakej yang tersedia.. Kedua-duanya memang Vroommmmmm!!

Bagaimana nak daftar?

Plan data buffet B59DB dan B89DB kini boleh didapati di ONEXOX AFFILIATE ONLINE STORE. Anda boleh beli simkad secara online dan tiada sebarang caj penghantaran yang dikenakan. Mudah sahaja!! Untuk pendaftaran simkad, anda boleh klik button di bawah.

Plan ini adalah TERHAD. Anda boleh klik button whats app di bawah untuk dapatkan info lanjut. InsyaAllah pihak kami akan bantu anda dan beri panduan langkah demi langkah bagaimana nak daftar plan terbaik ini.

Categories
Data Buffet Promosi Terbaru ONEXOX

B89DB RM60 PIN IS NOW WAIVED

Apa yang dimaksudkan dengan B89DB RM60 Pin is now waived? Perhatian kepada semua pengedar BLACK ONEXOX, pendaftaran pakej buffet B89DB kini dibuka kepada semua pengedar BLACK untuk dijual dari 1 April 2020 dan seterusnya. Pengedar tidak perlu lagi pin RM60 untuk mendaftarkan pengguna pakej Black B89DB. Serentak dengan ini, setiap pengguna hanya perlu membayar RM89 sahaja apabila mereka mendaftar pakej ini.

Anda boleh kongsikan berita istimewa dengan semua pengedar ONEXOX dalam rangkaian anda untuk meningkatkan pendapatan bergaya sebagai pengedar ONEXOX! Semua pengedar BLACK boleh mendaftarkan pengguna baru melalui application ONEXAPP dan ONESYS tanpa menggunakan PIN RM60 melalui kaedah berikut.

  1. Pendaftaran baru (SP)
  2. Port-in (MNP)
  3. COBP dari ONEXOX Prepaid
  4. Menukar pelan BLACK

Berminat nak tukar atau guna plan buffet B89DB? Bagaimana nak daftar? Plan data buffet B89DB kini boleh didapati di ONEXOX AFFILIATE ONLINE STORE. Anda boleh beli simkad secara online dan tiada sebarang caj penghantaran yang dikenakan. Mudah sahaja!! Untuk pendaftaran simkad, anda boleh klik button di bawah.

Selepas anda klik link di atas, anda hanya perlu pilih pakej B89DB seperti rajah di bawah.

B89DB RM60 PIN IS NOW WAIVED

CHECK IT OUT NOW! B89DB RM60 PIN IS NOW WAIVED

Categories
Data Buffet ONEXOX BLACK

PELAN DATA BUFFET B59DB ONEXOX

PENGENALAN

Happy dengan “Plan Upgrade”?? Tungguuuu, tarik nafas dalam-dalam dan sedia untuk melompat kerana yang ditunggu-tunggu telah pun tiba. Bermula 11 MAC 2020, pelan Data Buffet B59DB ONEXOX BLACK dilancarkan secara rasminya. Satu lagi kejutan dibuat oleh ONEXOX. Pelan ini adalah pelan data buffet yang terbaru selepas mendapat sambutan pelancaran pelan data buffet B89DB pada 15 September 2019 yang lalu. Sekiranya anda menghadapi masalah seperti di bawah:

  1. Bayaran bulanan mahal & tidak sepadan dengan kuota data
  2. Data Unlimited TETAPI kelajuan data hanya beberapa hari kemudian slow macam siput
  3. Ada pecahan data untuk youtube, whats app, facebook, instagram dan sebagainya
  4. Ada pecahan data hujung minggu & tengah malam
  5. Terikat dengan kontrak seperti 6 bulan, 1 tahun, 2 tahun dan lain-lain.

Pelan Data Buffet B59DB ONEXOX BLACK inilah Pelan yang paling tepat sebagai pilihan anda. Pelan ini tampil dengan panggilan tanpa had kesemua telco, 100 SMS percuma dan Pelan data maksimum sehingga 44 GB. Data ini adalah highspeed dan tiada pecahan untuk youtube, whats app, facebook, instagram dan sebagainya. Wooow!! Anda boleh henjut penggunaan data ini sesuka hati anda.

Dapatkan Pelan Data Buffet B59DB Onexox
daftar-pelan-data-buffet-b59db-one-xox
Dapatkan Pelan Data Buffet B59DB Onexox berfungsi

Bagaimana Pelan Data Buffet B59DB Onexox berfungsi?

Secara mudah dan ringkas, setiap bulan anda akan mendapat data permulaan (BLOK PERTAMA) sebanyak 12 GB. Selepas penggunaan 12 GB yang pertama kurang dari 5 GB, anda akan menerima lagi 8 GB(BLOK KEDUA) seterusnya secara PERCUMA. Sekiranya tambahan 8 GB ini kurang dari 5 GB, anda akan menerima lagi 8 GB (BLOK KETIGA). Secara puratanya, tambahan 8 GB ini akan diberikan sebanyak empat kali dan anda boleh kira berapakah jumlah kesemua data yang anda dapat untuk setiap bulan termasuk dengan data permulaan 12 GB.

Analogi Buffet kat Hotel

Pelan Data Buffet B59DB Onexox Black
Analogi Makan Buffet di Hotel vs Data Buffet ONEXOX

Plan baru Data Buffet ONEXOX dah macam makan buffet kat hotel. Anda bayar sekali sahaja dan anda boleh tambah berkali-kali. Kalau anda makan macam tak cukup, anda masih boleh tambah lagi kan? Sampailah anda rasa cannot go(terlalu kenyang). Analogi ini samalah juga dengan buffet data ONEXOX. Sebelum data anda kosong, sistem akan tambah lagi 8GB, kemudian anda guna lagi dan sebelum data kosong, sistem akan tambah lagi 8GB.

Kesemua data tambahan ini adalah high speed dan bukan basic data. Paling menarik anda tak perlu buat bayaran tambahan. Bukan setakat data sahaja besar. Panggilan ke semua rangkaian adalah UNLIMITED!

Ciri-Ciri Pelan Data, Minit dan SMS B59DB

  1. 12 Gb + Buffet data maksimum sehingga 44 GB.
  2. Unlimited call ke semua rangkaian
  3. 100 SMS setiap bulan
  4. Internet berkelajuan tinggi 4G (Bergantung kepada liputan kawasan anda)
  5. Liputan terbesar di malaysia – Coverage Celcom
  6. TIADA ada pecahan data yang menghadkan penggunaan anda.
  7. TIADA pecahan data hujung minggu & tengah malam.
  8. TIADA kontrak. Anda boleh port out bila-bila masa
  9. Black list diterima
  10. Bayaran bulanan RM59 + 6% SST.

Bagaimana nak daftar?

Di atas permintaan ramai, pelan data buffet B59DB kini boleh didapati di ONEXOX AFFILIATE ONLINE STORE. Anda boleh beli simkad secara online. PERCUMA KOS PENGHANTARAN! Mudah sahaja!! Untuk pendaftaran simkad, anda boleh klik button di bawah.

Pelan ini adalah TERHAD. Anda boleh klik button whats app di bawah untuk dapatkan info lanjut. InsyaAllah pihak kami akan bantu anda dan beri panduan langkah demi langkah bagaimana nak daftar pelan terbaik ini.

Soal Jawab Plan Data Buffet B59DB ONEXOX BLACK

SOALAN:
Saya berminat daftar plan data buffet ini. Adakah saya mesti guna
nombor baru atau saya boleh kekalkan nombor lama?

JAWAPAN:
Ada 2 pilihan. Anda boleh pilih sama ada menggunakan nombor baru
atau kekalkan nombor lama anda ke pakej ini. Sekiranya anda ingin guna nombor baru, anda boleh pilih dari senarai yang kami berikan.

Sekiranya anda ingin kekalkan nombor lama, pastikan syarat-syarat
di bawah dipenuhi.

Syarat Kekalkan Nombor Lama (MNP-Mobile Number Portability)

Untuk pelanggan pasca bayar:
1. Pastikan anda ialah pemilik akaun.
2. Langganan anda dalam berkeadaan aktif tanpa sebarang tunggakan
bil dan tiada ikatan kontrak oleh penyedia rangkaian sedia ada.
3. Jika anda mempunyai talian tambahan, kesemua talian mesti
dipindahkan bersama ATAU dipisahkan terlebih dahulu jika ada
diantara talian tambahan tidak mahu dipindahkan.
4. Sila rujuk kepada penyedia rangkaian anda jika terdapat sebarang
kesulitan semasa memohon untuk MNP ke ONEXOX.

Untuk pelanggan prabayar:
1. Pastikan anda ialah pemilik langganan.
2. Sila pastikan nama penuh serta nombor kad pengenalan untuk permohonan MNP adalah sama dengan butiran yang diberikan semasa mendaftar dengan langganan sedia ada.
3. Langganan anda dalam keadaan aktif.
4. Sila rujuk kepada penyedia rangkaian anda jika terdapat sebarang
kesulitan semasa memohon untuk MNP ke ONEXOX.

Nota:
1. Proses pengaktifan mengambil masa 1-5 hari bekerja daripada tarikh
permohonan dibuat.
2. Pengedar kami tidak dibenarkan menjadi wakil anda untuk
berurusan dengan mana-mana pihak jika terdapat sebarang kesulitan
semasa permohonan MNP.